diumenge, 31 de març del 2013

Un any a l'ombra de l'TZVR

"A la calle, a la calle!" Aquest va ser el crit de guerra que més es va sentir a la inauguració, ara farà un any, de la nova sala de concerts de l'TZVR Club (Crta. de Palamós, 266) de Sant Feliu de Guíxols. El públic ho cridava després d'entregar-se a  pogos salvatges i de volar pel recinte durant els concerts; i abans de treure en braços els músics de la sala i deixar-los al pati del local. En el primer any de vida de la nova TZVR, aquesta escena s'ha repetit unes quantes vegades, perquè hi ha hagut concerts tan bons, que no podien acabar de cap altra manera. I aquest diumenge a partir de les 18.00h, tots els que s'acostin a la III BBQ From Hell, la festa del primer aniversari de l'TZVR, ho podran tornar a veure i viure. 




L'TZVR Club es va fundar el 1994 i tenia la sala al mateix lloc on la té ara,  a l' Antic Escorxador, però en un edifici diferent. Un grup d'amics de Sant Feliu de Guíxols, aficionats al hardcore, van començar a portar bandes locals i internacionals d'aquest estil al poble i van engegar el Sant Feliu Fest, que aquest any passat va quedar englobat dins la programació de la 50a edició del Festival de la Porta Ferrada. 




A finals dels 90, l'TZVR es va quedar sense local i va començar un pelegrinatge per diferents espais del poble. Seguir i trobar on es feien els concerts de l'associació, va acabar sent una manera curiosa de conèixer i descobrir la cara B de Sant Feliu de Guíxols: Es va poder veure un festival d'out rock al Club de Tennis, amb totes les raquetes penjades al final de la sala, la màscara de gas de Federation X al gimnàs del Pavelló Municipal, un duel dialèctic entre Jonah Matranga i una guiri anglesa al Centre Excursionista Montclar, la bateria amb pala dels Antelope al vestíbul del Teatre Municipal, els Nisei a l'Aplec Jove de Pedralta, els Pony Bravo al Punt d'Informació Jove i The New Raemon a la Casa Irla, entre molts altres grups i llocs. 



Per sort, l'TZVR torna a tenir el lloc que es mereix, sinó les nits de les comarques gironines, serien molt més avorrides i molt menys interessants. Durant aquests any, han passat nombrosos grups de tots els estils i procedències per l'TZVR, que també ha continuat programant concerts, la majoria acústics, en bars de Sant Feliu com el Bar La Goleta, El Corsari, La Bungavilia o el Bar Chic. A més, aquest any també s'ha celebrat la primera edició del Festival Rock & Tapes en diferents bars i restaurants del poble. Molts grups han aprofitat que gravaven disc a l'estudi Ultramarinos Costa Brava de Santi Garcia (No more lies, Vista Alegre), per tocar a Sant Feliu DG.





L'TZVR també té un programa de ràdio Salmons a la Badia, que s'emet els dilluns a partir de les 22h a Ràdio Sant Feliu 107.0 de la FM, i que també podeu escoltar per internet. No sé si serà el Bonet, els bunyols o la tramuntana, però l'escena de Sant Feliu és única. Només cal donar una ullada a tots els grups que ha donat:  No more lies, Vista Alegre, Bullitt, Please Wait, Lazy Juo Ask the dust o Nord, només per citar-ne uns quants. L'TZVR només creix a Sant Feliu i com totes les espècies endèmiques, s'ha de preservar perquè no s'extingeixi. 




Aquí podeu escoltar dos reculls de cançons, d'alguns dels grups que han passat per l'TZVR durant el seu primer any de vida. 

A l'ombra de l'TZVR




A l'ombra de l'TZVR. Acústics i Folkies.

s
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...