dijous, 30 d’agost de 2012

Benvinguts a l'estrany i meravellós món de les caràtules de vinils

Tot gran descobriment ve correspost per una gran responsabilitat, i aquest bloc que presentem avui ho es, per tant l'Ampli en farà d'altaveu.

El món de les portades dels vinils va ser un lloc on tot d'artistes gràfics, dissenyadors, artistes, pintors, afeccionats, etc...van aportar el seu talent (o la bona fe), intuïció, humor i denuncia. Un llenç on extreure una fogonada del contingut de les més diverses maneres.
D'aquesta manera Lp lover cover s'acaba de convertir automàticament en una eina de referència per entendre l'evolució d'un segment de la cultura popular contemporània i que sens dubte serà estudiada en un futur pels nostres descendents com si d'unes coves d'Altamira es tractés.Tot seguit farem una breu repassada a mode d'ullada icònica a algunes mostres divertides, però que quedi constància que val la pena deixar-se portar i navegar una bona estona pel seu fons on trobarem de tot, inclosos dissenys de gandíssima qualitat o il·lustracions retro precioses...val la pena.Comencem amb  aquesta colla de fans de Earth, Wind, & the Fire que de tant Funk que els sua el cos semblen sortits d'un episodi de Kunta Kinte.


Abans de l'era del Photoshop les coses es feien igual: pinto, retallo, i pego. Un disc de música Peruana on l'estètica pop s'abraça a l'amor llatí pels culs ferms.
 Una mostra genial d'il·lustració dels cinquanta posada a disposició del Jazz més easy listening. Deliciós.


Aquest mític cantant country australià deixa constància de la seva força gestual amb aquesta estructura dental (que es de veritat). 


Que dir d'aquests duet brasiler amb aires futuristes i pentinats afro. El de l'esquerra te una aire a Camilo Sesto. Serà realment ell amb un alter ego, corrent aventures espacials amb el seu inefable Joselito?


No tinc paraules....evidentment a la contraportada hi posa por detrás. Traieu les vostres pròpies reflexions.


Aquestes tres...senyores de la neteja?...poden acabar amb l'equilibri ecològic al necessitar laca suficient per mantenir les seves estructures capil·lars, per sort ara aixó ja deu ser il·legal. No vull ser malpensat, però que volen dir quan diuen allò de Jesus use me...


Por, terror, angoixa...en els pitjors malsons adolescents crec que no vaig ser capaç d'invocar cap imatge tant aterradora com la d'aquesta família....sols de pensar en quedar atrapat en el cos d'aquest titella, ja se'm posen els pels de punta. Do you know?


Si senyor, les bases del pop-art: color i alegria. Aquest grup de noies asiàtiques faria furor en qualsevol envelat de festa major.


En fi, no es Louis de Funes, però podria ser-ho. Quina expressivitat posada al servei d'aquesta òpera de Puccini.
Quines il·lustracions més boniques. Tinc debilitat per aquest tipus
d'il·lustració, senzillament genial. Dick
Marx
fou un pianista de jazz, i no va composar mai cap títol amb el nom d'El
Capital.

El subgènere japonés: miles de portades i centenars de bandes sonores que respiren Cinemascope i Technicolor per tots els costats. Ells si que saben divertir-se sense complexes.


 I deixem pel final un artista conegut per aparèixer en un d'aquell mails sobre k7s de carretera que van rodar per internet quan encara no hi havien xarxes socials: Jose Angel i el seu elapé: Madre soy cristiano homosexual. Es pot dir de moltes maneres, però mai amb tanta delicadesa.


En fi, una passejada divertida per un art mereixedor de tot el nostre respecte.

Lo Jaume.


6 comentaris:

David Cuadrado ha dit...

O_O

Brutaaaal!!

Alabast ha dit...

Benvolgut Jaume,

gràcies pel teu article, has fet que tot seguit de llegir-lo em dirigís cap el meu prestatge de vinils a confirmar que la teva selecció no està a l'abast de qualsevol friki anònim però voluntariòs(es nota que estic aixecant el dit?) sino que aquesta col·lecció és obra d'un master consumat !!! Gràcies per la selecció, gràcies per l'enllaç a LP Cover Lover !!! m'he fet "unes risses" a la teva salut i ja estic buscant la data de la propera Fira del Disc per continuar la festa :)

Perturbadament agraïda,

Núria

Fonti ha dit...

Genial Jaume :D merci !!!

Anònim ha dit...

M'ho he passat pipa amb aquest article! Gràcies!

Prisa Mata

Lojaume ha dit...

Ostres, la veritat es que si et posses a navegar una estona pel bloc........costa deixar-ho.......hi ha aboslutament de tot!!!!! es espectacular!!! de fet si jo fos els del bloc, ja estaria corrent a fer un llibre, que jo crec seriosament que tindria el seu públic!!!!! a banda de ser un testimoni històric i documental..........es increíble!!!!

Lojaume ha dit...

M'havia deixat aquest :- P
http://lpcoverlover.com/2012/08/14/what-a-douche-bag/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...