dijous, 28 de juny del 2012

Música dels anys 80 a la Biblioteca Pública de Tarragona


La col·lega musictecària Núria Gondolbe, de la Biblioteca Pública de Tarragona ens presenta la nova secció de música dels anys 80 que hancreat dins el fons audiovisual de la Biblioteca Pública de Tarragona.


La dècada dels 80 es va caracteritzar per l’àmplia diversitat d’estils musicals, propostes, formes i estètica, gràcies al naixement i evolució de diversos subgèneres del rock, especialment després de la decadència de la música punk. El new wave, post-punk, techno, dark, electrònic… són alguns d’aquests subgèneres que es van anar incorporant a l’escena al llarg del decenni, alguns amb característiques massives quant a la seva exposició, uns altres més aviat subterranis o alternatius.


A la secció que ens presenten hi podreu identificar concretament els estils new wave i els seus subgèneres (post-punk, tecno, synthpop, dark wave) , rock gòtic i música electrònica, d’àmbit nacional i internacional. Grups que al igual que van emergir, es van extingir ràpidament (la majoria) i que , en aquell moment, no formaven part dels circuïts comercials establerts.


Per donar a conèixer la secció han elaborat diferents playlists que trobareu disponibles al Bloc CineMúsica, així com també una audició comentada que vam fer a la Biblioteca el passat 6 de juny, a càrrec de Jordi Jaria i del qual també n’n de publicar un article al bloc.

No us perdeu el seu treball, entusiasta i fèrtil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...