divendres, 14 d’octubre de 2011

Guies dinàmiques amb links per l'escolta directa

Una de les feines clàssiques dels bibliotecaris és l'elaboració de guies temàtiques, de biblio/discografies, de repertoris documentals especialitzats. Avui aquestes guies cada vegada s'imprimeixen més. Hi ha raons ecològiques evidents i altres purament pràctiques: la diseminació del coneixement a través d'Internet (via web, facebook, twitter) té un abast molt més gran i admet possibilitats tècniques que el paper no permet.

Una d'aquestes possibilitats és la que us presentem avui: el link a una plataforma d'streaming dels documents mencionats a una guia en pdf. En aquesta senzilla guia de novetats -són les novetats discogràfiques rebudes a la Biblioteca Vapor Vell durant el mes de setembre - s'han incrustat links al costat de cada referència. Aquests links van directament a l'obra a Spotify. D'aquesta manera l'usuari que consulti l'obra pot sentir la música des de casa seva, des del seu portàtil o des del seu smartphone.

Aquí teniu aquesta mostra:És només un petit exemple, potser el més senzill, d'hibridació de la col·lecció. La selecció és física, la projecció és virtual.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...