dimecres, 26 d’agost de 2009

Arxiu torrent amb tots els continguts indexats a Pirate Bay

Amplificació de l'article d'avui a Vilaweb.cat a propòsit del tancament del portal Pirate Bay per ordre del govern suec:


The Pirate Bay, venut a l'empresa de videojocs Global Gaming Factory, ha de canviar de mans d'aquí a pocs dies. Els nous propietaris diuen que el volen convertir en un negoci sense conflictes legals i dilluns les autoritats sueques van ordenar al proveïdor d'internet del portal que el desconnectés de la xarxa. Tot i que ahir tornava a ser accessible, pot desaparèixer aviat i un internauta ha publicat un arxiu torrent amb tot l'índex del portal.

Es tracta d'un arxiu de 21,3 GB amb tots els documents que hi ha indexats als servidors de The Pirate Bay. Són 873.671 'trackers', la mena de documents que necessiten els programes de descàrrega via BitTorrent per a trobar els usuaris que tenen la pel·lícula, programa, cançó, etc. que us voleu descarregar. Cal recordar que The Pirate Bay funciona amb la xarxa d'intercanvi P2P BitTorrent, en què els usuaris no es descarreguen els arxius d'un servidor central, sinó d'altres usuaris connectats a internet. The Pirate Bay només fa d'intermediari perquè uns i altres es puguin trobar: indexa els arxius que els usuaris comparteixen i els dóna un 'tracker'. Així, quan algú cerca una pel·lícula determinada, se la descarrega alhora de tots els usuaris que siguin connectats a internet i tinguin un arxiu amb el 'tracker' corresponent.

Això sí, per a descarregar aquest índex us caldrà paciència, pot ser que hàgiu de tenir l'ordinador treballant-hi durant diversos dies. Si aquesta opció no us convenç també podeu fer servir portals alternatius que no són tan coneguts ni tenen tants arxius indexats com The Pirate Bay, però que us podeu ser útils. Aquí trobareu vint-i-cinc.

.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...