dimarts, 5 d’agost de 2008

Música a la fresca per l'agost

Música solidària els divendres a les 22 h. a l'Ateneu Barcelonès a benefici d'Amnistia Internacional.


La nostra amiga i companya Núria Mulé ens recomana quatre concerts per als propers quatre divendres d'agost.

8 d’agost
NÉVOA

Fusió de fados i poesia. La música de Névoa és una selecció de melodies tradicional del fado de Lisboa amb lletres de poetes catalans com Enric Casasses, Feliu Formosa, Josep Maria de Sagarra o també de Pablo Neruda. Investigadora de totes les possibilitats del gènere, ens presenta el seu nou àlbum “Entre pedres i peixos”, una música sentimental i agradable que destil•la tota la sensibilitat que proporciona el fado.
Névoa (veu)
Publio Delgado (guitarra portuguesa)
Vicenç Solana (guitarra)
Guillermo Prats (contrabaix)
Més informació: www.nevoa.com

15 d’agost
OCTAVIO SANA Y SU MIXTURA NEGRA

La música que interpreta aquest artista africà s’inspira en els ritmes tradicionals i moderns del seu país, principalment el gumbé. Les cançons d’Octavio, que canta principalment en jola, la llengua de la seva ètnia, recullen l'espiritualitat, la força vital i el ritme de la tradició de l'Àfrica negra més pura, i parlen de temes tan universals com l'amor, l'amistat i els sentiments de l'immigrant quan està lluny del seu país i la seva gent. Una actuació que convida al públic a prendre part en l'espectacle cantant algunes de les cançons, en un directe bastant sorprenent gràcies a l'exhibició dels ballarins que els acompanyen i que fan que el públic s'animi també a ballar i a gaudir de l'espectacle.
Octavio Sana (veu solista)
Simao Felix (guitarra)
Santiago Arteaga (baix)
Boris Pierrot (djembé i congues)
Martí Soler (bateria)
Sergi Moya (teclats )

Divendres, 22

OSCAR ABRIL ASCASO + SEDCONTRA LES AUTRES

Música popular o filosofia contemporània? En el seu univers ambdues coses són possibles al mateix temps. El seu repertori de cançons, compost principalment per Oscar Abril Ascaso i amb lletres de Sedcontra, viatja a les profunditats de la filosofia francesa contemporània, des dels paràmetres de la música popular de la França del segle XX. Unes originals composicions on les lletres adapten literalment textos de la filosofia francesa contemporània i les melodies adapten musicalment ressorts típics de la chanson. Derrida, Klossowski, Blanchot, Lyotard, Levinas, Deleuze o Bataille, entre d’altres, troben així acomodament en un cançoner accessible per a tothom.
Oscar Abril Ascaso (guitarra)
Sedcontra (veu)
Octavio Bugni (pianista)
Antuan Duanel (guitarrista)
Més informació: www.oscarabrilascasoplussedcontra.net

Divendres, 29

STOMPERS

Format al 1997 a Barcelona, el grup post-irlandès Stompers és una formació de referència en l’espai musical català. Una banda que des del folk irlandès ha avançat cap a una proposta personal . Stompers han perfilat un nou concepte: el SIB (Barcelona Irish Sound), és a dir música irlandesa al canvi de segle i lluny de casa. Un exercici de desmitificació estès a multitud d'estils, perforat per un to carregat d'ironia i una contínua referència a una possible cultura paneuropea.

Brian O’ Mahony (guitarra i veu)
Dara Luskin, (baix i veu)
Kiko Fergananym (banjo, manolina i veu)

Més informació: /www.losstompers.com

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...