dilluns, 29 de juliol del 2013

Música i Punt d'Estiu. Les playlist musictecàries.Empar Moliner/Dra. Goldfoot

Als musictecaris a més d'escoltar música o fer-ne, també ens agrada molt parlar i escriure sobre ella. Per aquesta raó, quan vam col·laborar amb Música i Punt d'Estiu, a més de les cançons que vam escollir, també vam enviar un text on explicàvem el perquè de la nostra tria. A continuació podeu llegir el que vaig escriure sobre la meva playlist i escoltar-la. I com que fer llistes és molt addictiu, com a bonus tracks de Música i Punt, he fet una playlist de les cançons que apareixen al llibre Cavalls SalvatgesTanco el post amb una anècdota sobre l'Empar Moliner, David Bowie i la música comercial. 

Empar Moliner/Dra. Goldfoot






















Els llibres que va triar l'Empar Moliner pel punt van ser: Jardí vora el mar. Mercè Rodoreda (Club Editor), Sic Transit Gloria Swanson. Emili Teixidor (Proa), Cavalls Salvatges. Jordi Cussà (Columna) i El quadern dels marges. Àlex Susanna (Planeta)

Cavalls Salvatges és una novel.la sobre l'amistat, amb una estructura molt original basada en els discos i la música, on els psicòtrops tenen molt protagonisme. Vaig partir d’aquest llibre per fer la playlist de Música i Punt, que inevitablement ha quedat banyada en àcid (LSD). Tanmateix la psicodèlia fosca de Musique Primitive (12twelve) i Wucan (Black mountain), casen bé amb l’època grisa i ominosa que retrata Emili Teixidor als contes de Sic Transit Gloria Swamson. 

Garden of early delights (United States of America) tant pot formar part de la banda sonora del llibre de Cussà, com de Jardí Vora el Mar; tot i que aquest jardí rodoredià, on també s'hi fan festes, més que llums estroboscòpics, evoca les veus celestials i l’oreig marí d’Over the Ocean (Low) i l’estiu etern (Endless Summer), que Fennesz construeix a base de melodies, sorolls i dissonàncies. El beats abstractes de Página 2 (Prefuse 73) estan dedicats a un llibre sobre llibres, Quadern dels marges; i Soul Vibrations (Dorothy Ashbyals llibres i a la música en general. 



Bonus Tracks


Cada capítol de Cavalls Salvatges comença amb la cita de la lletra d'una cançó, que introdueix la part de la història que se'ns explicarà. A més de la playlist, també us deixo l'enllaç a una entrevista amb Jordi Cussà, autor del llibre, i una ressenya de la novel·la.




A l'Spotify no hi eren totes les cançons del llibre, així que he completat les que faltaven amb una llista de vídeos del you tube:




Empar Moliner Dj

Empar Moliner és una gran fan de David Bowie. Quan el Duc Blanc va treure el seu últim disc, The next day, Empar Moliner va ser convidada a punxar discos de Bowie al Razzmatazz. Durant la seva sessió, "un ésser femení diu: podéis poner algo comercial?" Aquesta va ser la resposta de Moliner a la petició que li van fer:







1 comentari:

Fonti ha dit...

Quan una playlist té sentit entra directament a la vena.
Thanx Dra. Goldfoot :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...