dilluns, 15 de juliol del 2013

Música i Punt d'Estiu. La Música de la Cala Jóncols

En música, un punt allarga mig temps el valor de la nota que succeix. En un punt de llibre, la música també dóna un valor afegit a la lectura: li posa la banda sonora. A Música i Punt d'Estiu, podeu escoltar les cançons que els musictecaris de l'Ampli i els músics de la Cala Jóncols (Roses) hem triat per acompanyar els llibres que vuit escriptors recomanen. Aquests vuit punts de llibre, també inclouen la descàrrega de les cançons que els músics de la Cala han composat.




Els escriptors que han participat en aquesta iniciativa són: Tina Vallès, Gemma Lienas, Toni Sala, Lluís Llort, Empar Moliner, Rafael Vallbona, Ada Castells i Màrius Serra. 

A cada musictecari se li va assignar un punt, on hi havia quatre llibres recomanats per un escriptor i una cançó d'un dels músics de la cala per descarregar.  El músic del punt havia de triar dues cançons per cada llibre, vuit per cada punt; i els musictecaris havíem d'escollir les vuit restants. 

Aquí teniu les playlist que van sortir (els 8 primers tracks són els dels músics, els 8 següents són musictecaris): 


Toni Sala/Boreals/Mont Sureda (Shakespeare's sister)





Gemma Lienas/Miss Q/Josep Lluís Villanueva Fontanella (Fonti)


Màrius Serra/Fernando Lagreca/Julián Figueras (Director Wilkins)


Lluís Llort/Bearlin/Marta Bramon (Lorién de Loth)


Tina Vallès/XTRNGR/Jaume Vilarrubí (Lo Jaume)


Ada Castells/Dontlikepiano/Joan Puchades (Joan Rosebud)


Empar Moliner/Lasers/Lídia Noguerol (Dra. Goldfoot)


Rafael Vallbona/Esperit!/Lídia Noguerol (Dra. Goldfoot)



Pel bonus tracks de Música i Punt esperem els musictecaris que estan de vacances, si a ells els sembla bé, Jordi Corvillo (Gambita) i Uri Planas (Magnum) i potser a algú més. 



Jóncols. La Música de la Cala o Jóncols Music és un projecte del músic Raffel Plana (Dontlikepiano), que té diverses facetes. A part de l'esmentat punt de llibre, coordinat pel mateix Planas, juntament amb Carme Fenoll, Jóncols. La Música de la Cala, és un disc de música electrònica inspirada en la Costa Brava i la seva gent; i un cicle de concerts que es celebra a l'amagada i idíl·lica Cala Jóncols, situada al Parc Natural del Cap de Creus. 




Les cançons del disc les han composat els músics que participen en el festival de la Cala: XTRNGR (03/08), Miss Q+ Visuals de Mademoiselle Oui Oui(04/08), Boreals (10/08), Esperit! (11/08), Lasers (17/08), Bearlin (18/08), Fernando Lagreca + Xarlene (visuals)+ sessió de Christian Len, Dontlikepiano+ Miss Q + Jordi Rabascall: Electrònica sense endolls (25/08). A finals del 2012, es va convidar tots aquests músics a passar un cap de setmana a la Cala Jóncols, perquè cadascun d'ells crees una cançó inspirada en la història i la personalitat d'aquest indret. 



A més del disc, La Música de la Cala, Jordi Parra i Stephan Merkle, han creat el primer reproductor físic d'Spotify.



Els concerts de la Cala Jóncols van començar el passat cinc de juliol amb l'actuació del Quartet Brossa, que va reinterpretar les cançons del disc. A més de les actuacions en directe, també hi ha sessions de DJ's. Han passat pels plats de Jóncols, Joan S. Luna, periodista de la revista Mondo Sonoro, que també participa al Festival i a Música i Punt d'Estiu; i Dave Bridge, alias del també periodista David Puente, que signa la crònica del concert del Quartet Brossa. Els altres DJ's que punxaran a la Jóncols són: Diego Armando DJ (Xavier "Bankrobber" Riembau, 19-20/07) i  El Gran Patchinko (26-27/07). 



La Cala Jóncols es troba amagada entre Roses i Cadaqués i podeu arribar-hi per mar, amb els vaixells que surten d'aquestes poblacions. Els tiquets pel vaixell i les entrades pels concerts, els podeu adquirir a través del blog de Jóncols Music. S'hi aneu a la Cala, no oblideu d'enviar una postal discogràfica als vostres coneguts. Les postals discogràfiques de Jóncols, amb fotografies de David Airob i un codi de descàrrega d'un dels temes musicals de l'àlbum Jóncols al seu dors, són una nova forma de comprar i enviar música. Els musictecaris de l'Ampli estem molt contents d'haver viscut l'experiència Jóncols i esperem que Música i Punt d'Estiu, no sigui el punt i final d'aquesta col·laboració. 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...