diumenge, 2 de novembre del 2008

La Discoteca d'AMPLI, XXIV: YMCK

Sens dubte, aquest cap de setmana ha tingut color japonès.

A la Farga de L'Hospitalet s'ha celebrat el XIV Saló del Manga i divendres a la tarda a la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona vam tenir el privilegi de gaudir de la primera cita d'aquesta temporada amb el Music Spy Club a càrrec de Guille Milkyway, el líder i ideòleg de La Casa Azul.

En principi vam pensar que només aniria de pop japonès actual però durant la sessió també vam poder escoltar altres coses com The Peppermint Rainbows, el darrer disc de Brian Wilson, el darrer darrer del seu germà Dennis (el de 1981) o Roger Nichols, tots ells novetats o reedicions acabades d'estrenar.

La proverbial loquacitat, humor, passió i savoir faire del Sr. Milkyway van ajudar perquè tot anés sobre rodes. De l'escena japonesa actual vam poder tastar xarrups deliciosos de Vanilla Beans, Marino, Hideki Kaji, Halfby, Sexy Synthesizer o YMCK.

Potser aquest darrer grup és un dels que en Guille hagués recomanat sense cap mena de dubte, almenys això ens suggerí en aquells instants el seu entusiasme contagiós en explicar-nos els punts clau de la música que s'està fent ara al Japó: són gent molt observadora, imiten sovint però amb un bon gust i un respecte impensables i sorprenents per a nosaltres, solen ser virtuosos brillants sense caure en l'exhibicionisme i no tenen cap mena de "vocació imperialista": no busquen sortir del país si no és perquè tenen èxit en el seu circuit i això els fa començar a rebre trucades de l'exterior per fer gires.

Enquadrats dins la moguda de la música 8-bit -feta a partir de sons de Nintendo antigues-, YMCK són un grup de Tòquio que formen el vocalista Kurihara Midori, el programador Yokemura Takeshi i el videojòquei Nakamura Tomoyuki, i fan una música que combina elements de pop i electrònica indie amb aromes i estructures jazzístiques. Des de l'any 2003 han publicat tres àlbums. El gener d'enguany segellen el seu compromís amb la discogràfica Avex Trax, amb la qual publiquen el divertit, alegre i fantàstic Family Genesis. A nosaltres ens han sorprès molt agradablement.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...