dijous, 5 de juny del 2008

Herois de la quarta filera, IV: Bo Diddley

Ens arriba la notícia de l'adéu d'Otha Ellas McDanields, més conegut pel nom artístic de Bo Diddley, el passat dilluns dia 2 a Archer (Florida).

Una de les primeres coses que hem pensat des de l'AMPLI en assabentar-nos del traspàs del bo d'en Diddley -i disculpeu l'acudit de baix preu- és que cada vegada queden menys grans dels grans, menys herois de la primera a la quarta filera. I que bé mereixia un petit homenatge musictecari.

Malgrat ser un quasi desconegut per al gran públic no era ni de bon tros un heroi de la quarta filera. A meitat dels 50 va saber combinar en una coctelera el gospel, el blues i el rhythm & blues i per això se'l considera un dels pares del rock & roll, juntament amb Little Richard o Chuck Berry.

Hem preparat un recull de premsa amb la notícia a 3cat24, El País, El Periódico i El Mundo. Els companys del bloc Mediamus -musictecaris de la ciutat francesa de Dole- també han publicat un petit article amb el seu homenatge a aquesta llegenda de la música negra.

Com podreu llegir, doncs, la vida d'en Bo Diddley ha estat una nova translació a la realitat de la famosa dita castellana: unos cardan la lana y otros se llevan la fama.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...