dijous, 28 d’octubre del 2010

Playlist - Live!: Christina Rosenvinge

Benvolguts musictecaris del món,

la Biblioteca Vapor Vell presenta reprén la nova experiència musical, filla del Music Spy Club, anomenada Playlist-Live!. Aquesta activitat ultrabibliotecària és el que el seu nom indica: un playlist en directe, un espai de descoberta musical que captura allò que ha influït a l'obra artística dels músics convidats.

La fórmula és senzilla: el músic comenta i punxa 10 peces que han estat claus en la seva estètica musical. Sense límits temporals, sense circumscripcions de gènere, sense manies estilístiques. 10 temes que ajuden a entendre arrels, orígens, influències, nexes... És època de mostrar les tuberies, els making of's estèticcs, les bastides.

Podeu consultar anteriors programacions aquí, a més de seguir amb detall l'últim playlist de Guille Milkyway aquí.

El pròxim divendres, a les 18:30 h., la sessió serà a càrrec de Christina Rosenvinge. Christina Rosenvinge és una de les vocalistes i cantautores amb una obra més variada d’Espanya. De de l’any 80 ha estat editant discos com a vocalista de diferents bandes. Des de l’any 91 lidera la seva pròpia música. 10 discos en solitari, on es barreja el rock intimista amb un pop molt meticulós i descarnat, avalen la seva llarga trajectòria. El seu últim disc (Tu labio superior, 2008) és una obra directa, madura, sensible, que insinua un munt de referències estètiques que val la pena sondejar.




La seva discografia és ja extensa i amb un interès artístic creixent. 30 anys de discografia, 13 discos:

Amb Ella y Los Neumáticos
Ella y los neumáticos (1980)

Amb Álex & Christina
Álex & Christina (1987)
El ángel y el diablo (1989)

Amb Christina y Los Subterráneos
Que me parta un rayo (1992)
En vivo Madrid (1993)
Mi pequeño animal (1994)

En solitari
Cerrado (1997)
Flores raras (1998)
Frozen pool (2001)
Foreign land (2002)
Continental 62 (2006)
Verano fatal (2007) amb Nacho Vegas
Tu labio superior (2008)
Tu labio inferior (EP, 2008)







Podeu consultar la resta de programació aquí:



Apenteu-vos també la resta de sessions del trimestre:

- 12 de novembre: Óscar Dalmau's Phil Musical, del que ja us n'hem parlat aquí. I bon còmplice musictecari, segons ja es va informar aquí. Òscar Dalmau (àlies DJ Phil Musical) va començar escoltant los 40 Principales i boleros a l'adolescència, per comprar-se després els seus primers vinils de hiphop. Això el va portar al jazz i d'aquí va passar a l'easy listening d'orquestres nord-americanes dels anys 50, 60 i 70. Des de fa uns quants anys treballa en la recuperació del pop orquestral cantat en català dels anys 60 i enguany n'ha editat una selecció dins del recopilatori Pop a la Catalana.

- 17 de desembre: Za! dels quals també us n'hem parlat aquí. ZA! És una de les millors sorpreses musicals dels últims anys. Segons ells mateixos sonen com: “una gran bola cúbica de granit” o “super mario quan agafa una estrella”. El cert és que el seu disc debut (Macumba o Muerte, 2009) és una de les sacsejades viscerals, compositives i energètiques més grans que es recorden. Música instrumental i ritual, sense fronteres, interpretada per un duo compulsiu de bateria i guitarra. Les seves referències musicals semblen insondables.


La biblioteca pública no és un dipòsit de documents, ni tampoc una sala de concerts: és un terreny intermig, de curta distància, en el que músics, espectadors i crítics poden generar experiències singulars.

DATA: Divendres, 29 d'octubre
HORA: 18:30 h.
LLOC: Biblioteca Vapor Vell (Sala d'actes, 4a planta)
WEB: http://www.blogger.com/www.bcn.cat/bibvaporvell
FACEBOOK: http://tinyurl.com/34jmmd6
TWITTER: http://www.blogger.com/www.twitter.com/bibvaporvell


Us hi experem!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi penjareu el playlist de la Christina?

Anònim ha dit...

Va estar molt bé la sessió que es va preparar la Christina, la vam conèixer una mica més, i la seguim estimant, potser encara més... que ens encanta escoltar-la!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...