dimecres, 13 d’octubre del 2010

Taller de hip-hop, a la Biblioteca Vapor Vell




Hola musictecaris eclèctics del món,

seguint amb els actes musicals de celebració del 10è aniversari de la Biblioteca Vapor Vell, aquest dijous tindrà lloc un Taller de Hip-Hop. Aquest taller serà realitzat pel cantant, productor i MC de badalona WELELO. Col·laborador d'infinitats de projectes, el seu Ep "Camaleònico" ha estat una de les últimes alegries del rap local. Aquesta és la seva web: http://www.blogger.com/www.welelo.com




Sorgit dels suburbis americans a finals dels 60, el hip hop va ser un mitjà d'expressió urbana per comunitats negres i llatines de caràcter marginal, contestatari. Mai influït pel lament, ni l'afectació sentimental, la seva visceralitat ha canalitzat la ràbia de molts barris pobres com el Bronx, Queens o Brooklyn. Extés arreu del món, el hip hop ha aglutinat tota una sèrie de disciplines artístiques lligades a l'art urbà: el ball sobre l'asfalt, el graffity sobre parets, la música mesclada per un DJ.

Després de 4 dècades, el hip hop s'ha consolidat com un estil musical descarnat i eloqüent, diversificant-se en molts subestils i generant cerimònies col·lectives com les increïbles batalles de rap, on diversos cantants improvisen i es contesten sobre la marxa cantant.


L'article de la wikipèdia (http://es.wikipedia.org/wiki/Hip_hop) és senzill, complet, una bona introducció que permet crear una exposició efectiva i oberta. Avui el hip hop s'ha consolidat entre el públic adolescent, com un dels primers signes d'insubordinació i d'identificació grupal.

El taller consistirà en una panoràmica pràctica sobre les principals tècniques que conformen aquest estil: temes clàssics, tendències estètiques, tècnica rítmica, recursos literaris... Serà, doncs, una mostra de la cuina d'aquest gènere, el making of del hip-hop.

No està pensat exclussivament per adolescents, malgrat que és previsible que conciti un interés especial en aquesta franja d'edat. El taller està obert a tothom que tingui curiositat. El hip hop és un gènere transversal, amb una potència expressiva i rítmica explotable a qualsevol edat, per qualsevol tema.




Us recordem tota les activitats musicals que giren entorn de la celebració del 10è aniversari de la biblioteca. Podeu clicar sobre la imatge i veure en detall el programa.





Recordem:

DATA: Djous, 14 d'octubre
HORA: 19 h.
LLOC: Biblioteca Vapor Vell (Sala d'actes, 4a planta)
WEB: http://w3.bcn.es/V51/Home/V51HomeLinkPl/0,3989,171935389,00.html
FACEBOOK: http://www.facebook.com/pages/Barcelona-Spain/Biblioteca-Vapor-Vell/46599786094?ref=sgm
TWITTER: http://www.blogger.com/www.twitter.com/bibvaporvell

Us hi esperem!


P.D.: En acabar aquest post, mentre una aranya passejava pel seu descomunal ampli, el Doktor que viu al costat d'aquest bloc va rejovenir bruscament. Com si fos un ventríloc, sense moure els llavis, es va sentir: "Les biblioteques. No són sales de música, ni tendes de discos gratis. No. Són cuina, taller, making of". Amb una transició súbita la seva cara va tornar a reflectir la seva insondable edat, es va fer un silenci inquietant, l'aranya va acabar la seva teranyina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...