dilluns, 31 d’agost del 2009

La cançó de l'estiu # 13 : any 1965, The Endless Summer


L'estiu que mai no acaba ...

Per a molts de nosaltres, una veritable utopia de llibertat i vida simple, despreocupada, a prop del mar, dels amics, la natura

... la vida al paradís ...

La filosofia dels descobridors del surf, un nou esport que en si mateix implica una nova manera de viure a cavall de les onades que ens regala el mar.

A principis dels anys 60 el director cinematogràfic Bruce Brown segueix amb la seva càmera a dos d'aquests pioners, Mike Hynson i Robert August, en un viatge a voltant del món.

Malgrat l'agradable clima de la seva Califòrnia natal, durant l'hivern, les fredes corrents oceàniques fan inhòspites les seves platges. Viatgen a les costes d'Àfrica, Austràlia, Nova Zelanda, Tahití i Hawaii a la recerca de nous spots on practicar surf i introduïnt l'esport a la població local. També apareixen altres importants surfistes de l'època, tals com Miki Dora, Phil Edwards i Butch Van Artsdalen.

Un film influent i emblemàtic en diferents aspectes, des del propi disseny gràfic del cartell ...


... fins la banda sonora que avui portem al bloc

The Sandals
van ser el primer grup de surf-rock en composar la banda sonora per a una pel·lícula, definint virtualment el so d'aquest gènere.



















L'estiu, per a nosaltres sí que arriba al final ... si més no, aquest mes d'agost de sol i platja a l'AMPLI. Ens queden, com sempre, les imatges i sensacions inoblidables enregistrades al disc dur del nostre cervell i el nostre cor, somiant en un lluminós Estiu Sense Fi ...




.

2 comentaris:

Director Wilkins ha dit...

Gràcies per aquest final! La cançó és preciosa, un remat deliciós per aquesta sèrie estival.

I aquestes fotos amb l'àlbum encordat???

Endless summer. I ara: "All the leaves are brown..."

Lórien ha dit...

Magnífic final de festa ...snif!

Ei ... a mi encara em queda estiu ;-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...