dissabte, 15 d’agost del 2009

La cançó de l'estiu # 7 : any 1990, Ritmo de la noche

Un autèntic hit a les pistes de ball a principis dels 90.

Cap misteri, simple ritme, ritme per la nit a la disco i ritme pel matí a la platja. Recurs automàtic per animar al personal. L'esperit de la cançó és pur hedonisme i encara avui es deixa escoltar amb gustet retro.

Mystic, aparent autor/intèrpret de la cançoneta, va ser un obscur duo hispano-belga format per Mark Wade i María Chica Sánchez. Segons consta a la informació del video a Youtube, sembla ser que només es va emetre una vegada a la tele anglesa. La noia que canta en el clip no és Maria Chica ... és un altra chica que Simon Cowell (executiu de Sony i avui dia equivalent anglès al nostre Risto Mejide) va trobar en algun club i va enxufar en el video probablement amb criteris no necessàriament artístics. Algú va denunciar el fet i va impedir noves emissions.

Digressió: en aquesta època es portava molt aquest tipo de pirula.
El cas més lamentable (i fatal) va ser el del duo
Milli Vanilli: dos nois alemanys, Fab Morvan i Rob Pilatus, que actuaven afectadament als videoclips i als escenaris [anteriorment feien de ballarins per a la "cantant" italiana Sabrina Salerno, que tampoc cantava, ni falta que feia] però que en realitat tampoc eren els que cantaven.
L'inventor i productor del duo (no direm el seu nom per manguta i xivato) va decidir revelar l'estafa quan els pobres impostors van voler cantar de veritat i deixar de fer el pallaso amb el playback. El més graciòs és que feia poc que els havien donat un
Grammy i el van haver de tornar. Mig món havia fet el primo i, no molt després, Rob Pilatus va morir per sobredosi. Coses del pop.

El Ritmo de la noche, en realitat no necessitava cap promoció perquè el tema funciona per si mateix i es va estendre per totes les discos europees, especialment les d'Eivissa . Alegre pachanga dance per a tots els públics, marxeta i a ballar que l'estiu són quatre dies!





.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...