dimarts, 9 de desembre del 2008

Buffetlibre, un projecte musical revolucionari i... barceloní!



Human League: The Things That Dreams Are Made Of per Joe And Will Ask (UK) (Remix). Buffetlibre Rewind.


Dos noms: Marc Constantí i Miguel Sánchez.

Una afició: Consultar, non stop, blocs i més blocs musicals amb MP3 disponibles per a descàrrega.

Una idea: crear un lloc de descàrrega legal de MP3.

Miguel i Marc són amics, són de Barcelona, i socis en un projecte innovador conegut com a BuffetlibreDJs, el primer lloc de descàrrega legal i gratuïta a Espanya en la línia de dos blocs tan coneguts com el nord-americà Discobelle i el suec Bigstereo.

Us preguntareu com s'aconsegueix oferir MP3 de descàrrega gratuïta de grups tan coneguts com CUT COPY, THE GO! TEAM o THE RUMBLE STRIPS. Fàcil: les discogràfiques cedeixen un tema, els músics també. Tots surten guanyant: per a les discogràfiques suposa la promoció dels seus grups; per als músics, suposa arribar a un públic més ample que acabarà omplint els seus concerts, font principal d'ingressos.

Buffetlibre és només un blog de descàrrega gratuïta?Buffetlibre és més que un blog de descàrrega de MP3. Buffetlibre es formula a través de dos projectes: el projecte Batidora i el projecte Rewind:



Projecte Batidora:
Es posen cançons cedides per artistes escollits a disposició de qualsevol persona disposada a remesclar-les.
Els grups s'inscriuen, envien les pistes i els productors les reben. Un cop fetes les remescles, es lliuren a Buffetlibre que les posa a disposició dels usuaris en descàrrega gratuïta. L'objectiu: exercir d'intermediaris.


Remescla del tema Je Veux Te Voir de Yelle per 2 Rounded (Argentina). Buffetlibre Batidora.



Projecte Rewind:
Miguel i Marc van tenir la idea de demanar a artistes del seu gust si els podien cedir de forma desinteressada una cançó amb una única condició: hauria de ser una versió d'una cançó dels anys vuitanta. La resposta va ser massiva. Fins ara, més de 120 MP3 estan ja disponibles per a lliure descàrrega.
Aquest projecte no genera tots els tràmits que comercialment s'haurien de realitzar: pagar a l'artista original, al que fa la versió, cobrar pel cd, etc. Amb el Projecte Rewind ningú treu benefici econòmic directe i és totalment legal.


Els Sidechains versionejant el Into the Groove de Madonna. Buffetlibre Rewind.



I amb tot això, quin negoci fan el Miguel i el Marc?
Batidora i Rewind tenen una naturalesa no comercial; per tal de mantenir la legalitat dels projectes, el web Buffetlibre no ha de tenir publicitat. Els beneficis que treuen el Miguel i el Marc són indirectes: els bolos com a DJs. Buffetlibre publicita els artistes però indirectament també publicita als seus caps pensants que, a hores d'ara, han aconseguit una gran popularitat internacional com a DJs.
Buffetlibre DJs han aconseguit fer-se un nom gràcies, sobretot, a les seves sessions Verbena Selected distribuïdes en format MP3. El seu quart volum va arribar a ser número 1 en descàrregues des de blogs, segons els càlculs d'Elbo (el principal portal de mp3blogs).



Projecció internacional:
Buffetlibre s'expressa en anglès i només el 15% de les visites a la pàgina es realitzen des d'Espanya. El percentatge d'artistes espanyols que col·laboren és encara més petit ja que les discogràfiques no volen cedir cançons. Tot i així, artistes emergents com Requesters, Sidechains o The Amplid es serveixen de Buffetlibre per projectar-se més enllà de les nostres fronteres.

http://www.buffetlibredjs.net/
http://www.myspace.com/buffetlibre
http://buffetlibre.blogspot.com/




Missatge de Miss Danger als lectors i oients d'aquest post:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...