dilluns, 28 d’abril del 2008

El Delta blues des de SeeqPod
















foto: Julian Black Historical Society


Sud del riu Mississipi, plantacions de cotó, anys 20 a anys 40, negres en règim de semi esclavitud i racisme integral.
Músics independents i autodidactes tocant i bevent fins rebentar el dissabte a la nit.
Invocant al Diable a través del Blues.
Invocant al Déu el diumenge a través dels Espirituals.

Autèntiques llegendes de veu trencada i profunda, guitarra slide i harmònica.

Charley Patton, Son House, Robert Johnson, Rolling Stones, John Mayall, Eric Clapton, Jeff Beck... la música i la personalitat dels humils i orgullosos bluesmen del Delta està en els fonaments mateixos de l'aristocràcia del rock.

Us proposem l'escolta de deu temes d'alguns dels representants més coneguts d'aquest estil cru i penetrant, des d'un dels enginys més dinàmics per escoltar música en línia: la plataforma SeeqPod. Un potent cercador de música allà on es trobi: blocs, websites, ftps... per poder escoltar-la en stream.


SeeqPod - Playable Search


Charley Patton
bluesman, cantant i guitarrista
(Hinds County, Mississippi 1891 - Sunflower County, Mississippi 1934)






















El Mississippi, la ruta 61 i la ruta 49:
les tres artèries de la música afroamericana als USA fins 1945















3 comentaris:

Eclipse ha dit...

Genial article, Mr. Fonti. Estic escoltant la sel.lecció i és realment bona. Quina potència la de Son House! I què dir del gran mestre Johnson... que si poso més de tres temes seguits seus al bar la gent s'empipa... jo ho comprenc, però no puc entendre com la seva màgia no els atrapa, escoltant aquells acords impossibles de guitarra. Només el defineix una paraula: geni. Bé, dues paraules: geni absolut. Sempre recordo aquella foto seva a la porta del BluesBar Honky Tonk de Sants. És la famosa foto on surt amb la cigarreta i a sota posa... en aquest establiment es pot fumar. Sublim!

Bad Music Blues ha dit...

Desde la Societat de Blues de Barcelona volem agrair aquest article i l'interessant projecte de l'AMPLI, ànim i una salutació ben cordial!

Miss Danger ha dit...

Hola Joan! Aviat tindrem a l'AMPLI a la Societat de Blues de Barcelona. A veure si els de la biblioteca Tecla Sala em passen una info que els he demanat per fer el post.
Una abraçada!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...