dilluns, 11 de març del 2013

Moonraker Club # 1: Mar Blue Moon Baby

A principis de febrer va aparèixer un article de Martin Lessard (Quebec), Le bibliothécaire com a DJ (El bibliotecari com a DJ), que proposava que els bibliotecaris fessin el paper de DJ, en el sentit de fer de mediadors en temps gairebé real, dels fluxos (informacions, esdeveniments, etc) que entren a la seva localitat, a la seva regió o al món, per redirigir-los cap als recursos de la biblioteca o la web. 




Un DJ que s'ocupés de donar a conèixer què emergeix de les xarxes socials i de l'actualitat. Un Dj que fes sessions interessants, que aconseguís que la gent anés a la biblioteca a l'hora que hi és ell. La proposta de Lessard ha rebut algunes crítiques sobre els continguts que han de "punxar" les biblioteques, sense perdre la neutralitat.


És cert que els DJ's i els bibliotecaris i les bibliotecàries tenen feines semblants: Tots dos treballen amb un fons, que es dediquen a difondre, a ampliar i expurgar, per tenir contenta la parròquia. Tot i això, si els bibliotecaris no estan per fer de DJ, sempre poden portar-ne un a la biblioteca, ja sigui de manera presencial com fa la Biblioteca Vapor Vell, o de manera virtual, ja sigui via streaming, que ofereix la possibilitat de seguir sessions en directe o mitjançant les playlist.



El Moonraker Club, és una iniciativa musictecària que creu en els bibliotecaris-dj's, però que prefereix compartir la cabina amb músics, punxadiscos i melòmans de les comarques gironines i d' arreu del país. La sessió inaugural va a càrrec de la gironina Mar Blue Moon Baby. Fundadora del difunt Black&Beat Sound Club, que difonia els sons més negres a Girona; i del Back to the Sixties Jungle Club de Barcelona. 



A la seva maleta hi trobareu R&B i soul del millor, escollits amb gust i amb els que confecciona sets elegants i ballables, que s'han pogut disfrutar al Boiler (Barcelona) a  l'TZVR de Sant Feliu de Guíxols, a les festes de l'Associació Soroll (Vidreres), al Bar Spritz (Girona), al Festival Summertime de Tarragona, al Barbara Ann (Barcelona) i al Girona Scooter Rally. També ha fet especials pel programa de ràdio El Frenopàtic RadioShow. Inexplicablement no ha punxat al Black Music Festival.



Actualment organitza les Friday Vinyl Sessions a la botiga de roba Velvet Vintage (Grn). Properament punxarà al nou club del Marula Cafe (Bcn) dedicat al Rock'n'Roll A-Wamba-Buluba. 




Aquesta és la sessió de 10 cançons que la Mar Blue Moon Baby ha preparat pel Moonraker Club. Shake!






Bonus tracks

Especial sobre Etta James de Mar Blue Moon Baby i Boogaloo Jones pel Frenopàtic Radio Show. 









3 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial!

JLL

Velvet Vintage Girona ha dit...

Gràcies! M'encanta el teu escrit Dra. Goldfoot, i la iniciativa és molt interessant, espero que tingui llarga vida. Una abraçada. Mar

Velvet Vintage Girona ha dit...

Gràcies! M'encanta el teu escrit Dra. Goldfoot! Espero que la iniciativa tingui llarga vida. Una abraçada. Mar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...