dilluns, 6 de març del 2017

Deep South: Els orígens de la música popular al sud dels Estats Units.

El sud dels Estats Units és més que un territori geogràfic. És un estat mental forjat per la tradició oral, pel mestissatge cultural i pels mites d’una història turbulenta, estigmatitzada per l’horror de l’esclavatge, el racisme i el fanatisme religiós.
Aquest Sud profund i derrotat —amb camps de cotó, olor de magnòlia, calor sufocant i pobles perduts en el no-res— és també el bressol del Blues, el Country i el Folk, les arrels més profundes de la música popular, a través de les quals provarem de sondejar l’ànima d’aquest territori fascinant.
A càrrec de Teresa Torres Villaseca, professora de música i historiadora de l’art.


Cicle de tres sessions:
16 de març: Delta Blues 
En aquesta passejada per la vora del Mississipí, ens creuarem amb algunes de les personalitats més llegendàries del Blues del Delta. Cadascú té la seva història, i cada història és un Blues.

23 de març: Country Music
Un balancí en un porxo i veure sortir el sol pels Apalatxes. En aquesta excursió per les muntanyes, descobrirem que la tristesa, la sinceritat i el ritme també poden ser blancs.
30 de març: Folk Music
Les tempestes de sorra, el creixement del fascisme, la Gran Depressió i les penúries que aquestes van suposar per les classes socials més desfavorides també van servir d’inspiració per a molts músics i poetes del Sud que van fer de la música una eina de transformació social.

Entrada lliure.
Aforament limitat.
Sala d’actes de la biblioteca (4a planta).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...