dimarts, 2 de novembre de 2010

AMPLI Sessions: Monogràfic "High Fidelity"

Seguim oferint mostres les AMPLI Sessions, que us estem compartint aquests dies: ràdio en directe i diferit. Són sessions temàtiques, especialitzades, de descoberta i aprofundiment musical, i especialment de plaer dels sentits.

Una d'elles corria a càrrec de DJ JC Belmonte, un dels artífex del mític Badlands. Veterà en l'art de fer sessions temàtiques també al no menys mític (i encara en peu de guerra) Magic, DJ JC Belmonte es va plantejar fer una sessió que girés entorn d'un llibre mític: "High fidelity" de Nick Hornby.

Llibre de capçalera per tots els amants de la música i de la creació de playlists, es va fer mundialment famós per la seva digna adapació cinematogràfica. Us mostrem una escena particularment significativa, que dóna el to de l'emoció musical que té el llibre:
El seu plantejament, era mostrar les 20 cançons preferides de Rob Fleming, el protagonista de la novel·la, sel·leccionades i seqüenciades per ell. Consti que, segons és noticia, John Cusack (l'actor que va encarnar a Rob Fleming) va canviar les cançons al seu gust, també amb excel·lent resultat. Però, bé, la sel·lecció de JC Badlands es cenyia al llibre i va ser així:


1. The Kingsmen: "Louie Louie"2. James Brown: "Papa's got a brand new bag"3. Sly and the family stone: "Family affair"4. Prince: "Little red corvette"5. Elvis Costello: "Man out of time"6. Bruce Springsteen: "Thunder road"7. The flying burrito brothers: "Sin city"8. Elvis Presley: "Baby let's play house"9. Chuck Berry: "Back in the U.S.A."10. Bobby Bland: "No blow no show"

El podeu sentir aquí: Bobby Bland – No Blow No Show

11. The paragons: "Happy go lucky girl"12. Jean Knight: "Mr. Big Stuff"13. Aretha Franklin: "This is the house that Jack built"14. Smokey Robinson and The Miracles: "It's a good feeling"

El podeu sentir aquí: http://www.youtube.com/watch?v=hiErO4Nvh9E

15. Solomon Burke: "Got to get you off my mind"16. Otis Redding: "You left the water running"17. Marvin Gaye: "Let's get it on"18. Harold Melvin and the Blue Notes: "Satisfaction guaranteed"19. The Clash: "White man in the Hammersmith Palais"20. Specials: "Nelson mandela"
Fins aquí aquesta selecció de títols relacionats amb High Fidelity, de Nick Hornby. Si voleu sentir tot el playlist seguit, el trobareu a continuació. Les AMPLI Sessions no s'aturen:

I, recordeu que fer un playlist o grabar una recopilació no és una tasca fàcil. Al propi "High fidelity" hi ha una mostra de les dificultats en que ens podem trobar, de les subtils decissions (ordre, temes, estils, missatges) que s'han de prendre, de la manera com s'han de presentar. Fer recopilacions, fer descobrir música... finalment una feina genuinament musictecària:1 comentari:

Lórien ha dit...

Una altra sessió que em vaig perdre ... grrrr!!!

Bona, aquesta manera de reviure High Fidelity! Felicitats al DJ!

Ai, les recopilacions musicals ... un regal típicament musictecari. Des de les cintes de K7 fins a les llistes de Spotify. I que duri!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...