dilluns, 16 de novembre del 2009

Tocaran a Barcelona.

A l’article Cuando el carro echa a andar, los melones se acomodan solos -2, en Wilkins ens donava un seguit de propostes aplicables a les biblioteques, aptes pel copy-paste, per actualitzar, orientar i difondre les àrees musicals.

De les 8 propostes que suggeria, algunes (àrea d’emissió de vídeos musicals, emissores internes, àrea d’escolta informal) requereixen un suport tecnològic que potser no totes les biblioteques poden afrontar en principi... d’altres són fàcilment aplicables i podeu començar a dur-les a la pràctica ja.

Un dels objectius era crear un espai d’assessorament sobre el món musical, i les tasques que se’n derivaven, per una banda, era crear un espai informatiu sobre el món musical actual i, per l’altra, dinamitzar el fons mitjançant exposicions.


En aquest post un vull presentar una bona pràctica, que fa temps que fem a Vapor Vell, fàcil de dur a terme i que assoleix aquestes dues tasques: és tracta de “Tocaran a Barcelona”.

La idea és molt simple: és una relació dels concerts que es faran durant el mes en curs a la ciutat de Barcelona i rodalies.
Els concerts s’obtenen fent una buidat de les agendes de concerts d’algunes revistes musicals (de diferents estils) o consultant les webs especialitzades (http://www.conciertosbarcelona.es/, http://www.telentrada.com/, http://www.ticketmaster.com/, o les webs de les diverses sales de concerts de la ciutat/comarca).
Només cal fer un llistat amb les dades bàsiques del concert (músic/grup que actua, data, lloc, hora i preu), i penjar-lo al plafó de l’àrea de música.

Us adjunto un model del Tocaran a Barcelona d’aquest mes...

Concerts Novembre 09


El segon pas és fer una exposició amb tots aquells cds (o altres documents) que tinguem a la biblioteca, dels artistes en concert. D’aquesta manera tenim sempre, cada mes de l’any un petit racó d’actualitat.

El tercer pas i últim és penjar una ressenya del concert publicat a la premsa diària o a alguna revista/web especialitzada. És just que si fem publicitat alguna cosa... després també en donem a conèixer una valoració, oi?

Caldrà difondre aquesta agenda de concerts i exposició, al principi, i ràpidament s’estableix l’hàbit entre els usuaris que volen estar al dia i/o descobrir coses noves de consultar què hi ha programat i donar un cop d’ull a la selecció. Fàcilment aconseguim que els usuaris ens vegin com una part viva i activa de l’actualitat musical, més enllà de la col·lecció física de música.

És molt poca feina i dona molts resultats. I pel que us fa mandra fer els llistats de concerts: demaneu-nos-els, a Vapor Vell us els passarem encantats de la vida, només caldrà que els adapteu segons els vostres fons. Va, que més fàcil ja no us ho podem posar!


I per acabar: us volia posar el vídeo del directe d’In Chains, un dels temes de Sounds of the universe, el darrer àlbum de Depeche Mode, que presentarà en concert al Palau Sant Jordi de Barcelona els dies 20 i 21 de novembre. No he trobat cap vídeo que es sentís mínimament bé (feu la proba: youtube = depeche mode + in chains + live)... per tant us adjunto la cançó directament:





5 comentaris:

Fonti ha dit...

De vegades un pensa en un (u?)tòpic dia a dia laboral de l'ofici de bibliotecari musical (AKA Musictecari, Discotecari...) i imagina feines exactament lligades a la que exposa aquest post.

Jo diria que és molt bona feina, servei musictecari de qualitat.

Merci, una vegada més, als col·legues de BCN VaporVell per la seva aposta per la música ;-)

(ambient beat-futbolero: you'll never walk alone!)

mon ha dit...

eS un servei que no treu molt de temps i dóna molt... serveix per dinamitzar el fons i exposar cds que resten en l'oblit, i per dir, eiii que estem conectats amb l'exterior.. a fort pienc també ho fem (o ho fan), la secció la diem "en concert"
animeu-vos!!!
mon

Joan Rosebud ha dit...

És una gran idea, i a la Candel pensem posar-la en pràctica.

Gràcies, moltes gràcies pel contagi d’energia, companys!

Rosebud.

Magnum ha dit...

Gràcies!
A veure si més companys s'animen a muntar alguna cosa similar... O a donar-nos alguna altra idea...
Recordeu que des de Vapor Vell us podem passar els llistats de cada mes, si voleu!!
: )

Marta ha dit...

A la biblioteca de Banyoles fa uns anyets que fem una cosa semblant, amb la gràcia afegida que els organitzadors d'alguns concerts ens faciliten material (CD, DVD, reculls de premsa ... per avançat). En un poble suposo que és més fàcil aquesta col·laboració, l'àmbit de concerts també és molt més petit (ei, però de qualitat, eh?) i és una col·laboració enriquidora per totes les parts ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...