dimecres, 15 d’octubre del 2008

El Jardí de la Biblioteca de Caldes de Malavella


Les companyes de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, a la comarca de La Selva, ens comuniquen les noves activitats musicals (i no musicals) en un nou espai de la biblioteca.



Aquest estiu ens hem decidit habilitar el jardí de la biblioteca com un espai més del nostre equipament. Li hem posat el nom de “Jardí d’en Pere Vidal” com a homenatge a l’intrèpid protagonista d’alguns dels llibres més emblemàtics d’en Joaquim Carbó, escriptor nascut a Caldes. A més de les taules, cadires i parasols corresponents se’ns ha acudit que podria ser un bon espai per a espectacles de petit format. Així doncs, hem ofert hores de contes i espectacles teatrals, però la novetat és que també hem començat a programar concerts. Hem fet una instal·lació bàsica pel que fa a focus, preses de llum, etc. i disposem d’una tarima móbil. La sonoritat del lloc és molt bona, cosa que ens va alegrar moltíssim perquè sinó tot el projecte perdia una mica el seu sentit.


Aquesta primera temporada hem programat quatre concerts.

La inauguració la va fer l’Eduard Canimes, exvocalista del grup gironí Zitzània, que actualment resideix a Caldes.

A la primera part va versionar temes de diferents cantants catalans (Sisa, Pau Riba, Raimon, etc) i a la segona ens va oferir els seus propis temes. L’Eduard va estar realment brillant.



Vam rebre també al compositor Josep Manzano i el coreà del sud Jusuk Lee, intèrprets de guitarra clàssica.


Un altre dels concerts va ser de música cubana a càrrec de Cuba-Café Trío.


I finalment, el divendres 26 de setembre vam tenir el gust d’escoltar al grup de jazz Room Candela, un trio molt jove de les comarques gironines que interpreta el que ells anomenen “eròtic-jazz”.

Un concert que ens va servir per cloure les activitats d’estiu al jardí i que ens ha deixat un molt bon record.



Estem molt animats per l’èxit de public i per les característiques del nou espai. L’estiu que ve volem oferir també una programació musical de qualitat. Donades les bones perspectives, l’ambició és gran.


Mercè Barnadas

Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia

Caldes de Malavella


.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes felicitats per aquest espai tant meravellós i per la tasca que feu.
Petons
Gemma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...