dimarts, 26 de juny del 2018

Alverd Oliva a Música de tothom


Amb l'arribada de l'estiu arriba també l'últim concert de la temporada de "Música de tothom". Alverd Oliva tancarà el cicle amb la presentació del seu primer treball "Fusta de Cor" el dimarts 26 de juny a les 20.00h Centre Cívic Palau.  El dissabte 28/07 a les 20.00h Alverd Oliva també tocarà dins el cicle "Notes al parc" amb el seu quintet. 

El músic figuerenc Alverd Oliva publica el seu primer treball discogràfic, “Fusta de cor”, que conté vuit cançons de rock folk d’autor caracteritzades per una simplicitat que el fa molt proper però alhora amb una marcada profunditat de detalls i emocions. Estats vitals que van de la tristor a l’alegria, de l’amor tràgic a l’amor costumista, dibuixant un univers ric en matisos i amb una sòlida base instrumental. “Fusta de cor” és un material sensible, natural, de creació pròpia i que connecta amb l’essència de l’artista.

                                                                        Portada del disc 
Des de l’Ampli, l’associació de bibliotecaris musicals,  també us desitgem que passeu un bon estiu i que estigueu tan contents com ho està l’Alverd Oliva al videoclip “Content”. Aquesta cançó és la que obre “Fusta de Cor”. El videoclip busca plasmar la senzillesa d'un fet aparentment evident, tothom vol estar content, però donant-li una profunditat que li dóna bellesa i força esdevenint una actitud envers la vida. Profunditat i senzillesa. La idea central del videoclip és la cerca de la felicitat a través del nostre nen interior, amb tendresa i moviment. 





 Alverd Oliva  mirant a l'nfinit 

Una guitarra a l'ombra 


El cantant figuerenc ens ha recomanat dos discos que l’han influenciat: 

Jeff Buckley - Grace
“Aquest disc fa molts anys que m'acompanya, tant
per les textures de la 'instrumentació, com les màgiques veus i el gran
sentiment que hi ha en tots els temes.”

                                                      Jeff Buckey tenia un registres de quatre octaves i mitja 

Gossos - Oxigen 
“Aquest disc em va obrir les portes a escoltar música
en català, fins llavors gairebé no escoltava música en català i aquest
disc em va ajudar a obrir-me cap a la música feta en català i composar
la meva pròpia.”

                                                                                Portada del disc 

Per la nostra banda, els musictecaris també us recomanem un disc d’un company de segell (Microscopi)  de l’Alverd Oliva i un altre de Tim Buckley

El músic gironí presenta el seu primer treball discogràfic, Ocells Perduts; dotze cançons de pop d’autor que recullen estats d’ànim, reflexions, moments menuts, estones llargues, emocions fortes i sensacions petites. 


                                                          Fluint des de l'inconscient 

Tim Buckley és el pare del malaurat Jeff Buckley, que es va ofegar al riu Wolf quan tenia 30 anys. Tim Buckley destacava tant en els registres greus com en el falset. Aquest disc parla de la guerra i es mou entre el folk-rock i la psicodèlia. Tim Buckley va morir de sobredosi als 28 anys. 

                                                                Ampli registre vocal 

Podeu trobar els discos recomanats per l’Alverd Oliva a la biblioteca Ernest Lluch. Els altres estan disponibles a la xarxa de biblioteques i els podeu demanar en PI. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...