divendres, 22 de novembre del 2013

Tortell Poltrona i la Bandaclowns

Tothom coneix la impagable feina d'en Tortell Poltrona, apòstol del riure i la poesia (que es el que es el circ!) i del que no es coneix ningú que s'hi hagi resistit. En Jaume Mateu, àlies Tortell Poltrona, ha recorregut el món regalant rialles a grans i petits, de totes les classes i condicions socials deixant clar que el món necessita més rialles terapèutiques, i més gent com ell. I si algú hi vol col.laborar teniu Pallassos sense fronteres .



El 1989 inicia un espectacle al Circ Cric en que es acompanyat per la recentment fundada Bandaclows, i en el 1991 s'enrregistra aquest dics en cd i vinil, on es recullen 13 temes tractats instrumentalment entre el Pop i el rock, inclosos algun brillant reggae com Somos nada, o algun que altre homenatge als cantant italians dels seixanta. 

Editat per PICAP, el disc sona realment bé i no es conforma amb ser una mera eina d'entreteniment sense més, sinó que es ambiciós aconsegueix una factura realment bona. No es casualitat que entre la banda hi ha figures tan rellevants com en Víctor Amman, fundador de la llegendària Orquestra Mirasol.



Aquest 2013, el Circ Cric ha presentat un espectacle anomenat Gran nit de ball i circ, on conjuntament amb la Troba Kung-Fú liderada per en Joan Garriga, harmonitzen música i circ amb un resultat del tot brillant.





Realment aquestes iniciatives no fan més que constatar la relació tant espontània que ha existit sempre entre ells. Com totes les arts, quan es barregen, si ho fan de tot cor i amb sinceritat es converteixen en all i oli, cos i ànima, espectacle en viu, quelcom inesborrable. Esperem que iniciatives com aquestes continuïn pinzellant el nostre panorama cultural amb normalitat i èxit.


En definitiva, Tortell Poltrona i la Bandaclown es un disc per moure la croqueta a l'Hostal de la Gloria mentre agafem l'ascensor ratllats d'amor i plovent: Aiaiaiai amore mio, tu ets l'only txu!

Lo Jaume.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...