dissabte, 23 de novembre del 2013

Musictecaris a la biblioteca Agustí Centelles, música imperdible a l'Esquerra de l'Eixample




L'Alberto Torres, responsable de l'àrea de música de la biblioteca Esquerra de l'Eixample-Agustí Centelles  comparteix amb els lectors de l'AMPLI les propostes de visibilitat i difusió del fons documental musical amb el butlletí IMPERDIBLES, un altre bon exemple tan senzill com efectiu d'hibridació entre la col·lecció física i la utilització de recursos a internet.  L'Alberto té la paraula:


Suposo que un dels trets comuns dels melòmans és l’afició a compartir la música amb els altres. Els IMPERDIBLES sorgeixen d’aquest desig de voler compartir els discos que ens agraden amb els usuaris de la biblioteca, igual que ho fem amb amics i coneguts. Volem recomanar aquelles coses que ens semblen especials i que potser algunes d’elles passarien desapercebudes. És una selecció totalment subjectiva, emocional i eclèctica, en cap moment obligatòria i, per tant, honesta.

IMPERDIBLES s’edita en format butlletí, en paper i online, des que vàrem obrir la biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles al 2011. Inclou petites ressenyes d’allò que ens interessa destacar de les darreres adquisicions en format CD, DVD o llibre, i també de qualsevol altre document de la biblioteca relacionat amb música (fotografia musical, biografies de músics, còmics, pel·lícules musicals...). Tot i que l’elaborem des de l’àrea de música, té un caràcter col·laboratiu i la seva redacció està oberta a la participació de tot l’equip.

Els IMPERDIBLES són un reflex del fons de la biblioteca i de l’esperit eclèctic que volem impulsar. Ens agraden els artistes que són originals, intensos, que transmeten o tenen alguna cosa a dir. Folk, rock psicodèlic, jazz i soul són alguns dels puntals de la nostra col·lecció, però amb la mirada posada també sobre artistes de qualsevol estil (electrònica, punk, heavy-metal, etc.) que tinguin una proposta musical interessant.

Aquest passat mes d’octubre hem reprès la publicació del butlletí amb una nova secció que ens fa especial il·lusió. “L’imperdible de...” és un petit espai que anirà apareixent de forma esporàdica i on diferents músics recomanaran els seus discos favorits d’altres artistes. La secció la vàrem inaugurar amb la cantautora Ainara LeGardon i al darrer número hem comptat amb la col·laboració de Ferran Palau (Anímic).

Imperdibles Núm. 8/2013




Aquí podeu veure tots els números que hem publicat.

El fet que s’incloguin ressenyes d’altres formats que no sigui àudio potencia la idea de col·lecció com quelcom més obert i divers, no només escoltar CD. En aquest sentit hem incidit en la recomanació de llibres, remarcant que la “música llegida” és una part del fons molt important. També estem treballant la col·lecció de documentals musicals, dintre del centre d’interès en Cinema Documental.


Darrerament hem incorporat Spotify com a eina de difusió de l’àrea de música. A més d’una selecció de cançons de les novetats i d’altres playlist temàtiques, els IMPERDIBLES també hi són presents amb una playlist que recull les millors cançons, cada tres butlletins.

aquesta:    



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...