dilluns, 9 de setembre del 2013

Moonraker Club # 2: Raggattack meets libraries

Fully Loaded, de Magnum, és un disc que es pot trobar a la col·lecció d'Afrika Bambaataa i també a la maleta de Raggattack, el convidat d'avui al Moonraker Club, que opina que Fully Loaded és "un disco finísimo". Raggatack  és l'alias del gironí Alex "Foute", que es defineix com a "Dj/Selektah, col·leccionista de vinils, promotor, dub operator, digital roots riddim maker i segell discogràfic".



Raggatack sempre s'ha sentit còmode entre baixos. Va començar fent hip hop a mitjans dels anys 90, quan a Girona i Salt el rap vivia una època daurada amb el naixement de grups com Geronación i Scratch Commando, MC's com Urban, Arianna Puello, Nomah i Lexa i dj's com Dj Tillo i Dj Ero. L'Estat Espanyol, Anglaterra, França i Amèrica del Sud són alguns dels llocs que Ragattack va trepitjar anant de gira amb Arianna Puello i on ha tornat sovint amb el seu propi projecte.



Uns anys després canviaria els breaks de hip hop pels greus del reggae, el flow del dancehall i els efectes del dub.  Les seves produccions digitals recuperen el millor dels anys 80 i 90 però sense perdre l'essència roots. Raggatack és un dels productors que més estan sonant actualment en l'escena reggae estatal i europea. També treballa habitualment amb músics jamaicans i nord-americans de renom internacional.  Recentment el segell japonès Echo Cop ha publicat temes seus.





A més del hip hop i la música jamaicana, Alex Foute és un apassionat del soul i el funk. Quan punxa aquests estils es transforma en Soul Glo, un alias que ja ha passejat per locals gironins com la Sala Tourmix, el Bar Spritz i l'Atenenu 24 de juny, i per festivals com el Darniu Fest, d'on prové part de la informació recopilada aquí. Si voleu escoltar els Cornelius Brothers, Bobby Womack, Baby Huey o les Sister Love (també disponibles a la Biblioteca Just M. Casero de Girona) a les comarques gironines, haureu d'anar a una de les sessions de Soul Glo. Aquest estiu, Raggattack també ha passat pel Rototom Dub Station, un sound system artesanal de 24 scoops ubicat a l'àrea dedicada al roots reggae i al dub del festival Rototom Sunsplash.





Els Dj's que passen pel Moonraker Club, se'ls demana una playlist d'Spotify de deu cançons. Quan se li va preguntar a  Raggattack si volia participar en el projecte va respondre: "Yo lo del spotify no, yo si quieres te hago una sesión!" I al final van ser tres sessions en comptes d'una, les que l'Alex Foute va acabar fent desinteressadament pel Moonraker Club: Hold Tight Mix (reggae), Victory Mix (pepinos reggae) i com a Soul Glo, One more chance mix (soul). Us podeu descarregar les sessions aquí. Moltes gràcies, bro! Peace!


















  





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...