dimecres, 19 d’octubre del 2011

Creant tradicions japoneses: Thee Michelle Gun Elephant

La música popular sovint està separada de la música tradicional. És qüestió de temps. Quan la tradició intenta ser l'única música popular la creativitat queda encotillada. Quan la popularitat és l'única mesura del que ha de quedar, l'art queda en mans de la fugacitat.

Tota aquesta introducció és oportuna per presentar a uns ja gran desconeguts, uns creadors de tradicions, uns trasplantadors de cultura, una ambaixada internacional al japó. Senyores i senyors diletants: amb vostès els THEE MICHELLE GUN ELEPHANT (TMGE).


http://www.japan-zone.com/modern/pix/t/thee_michelle_gun_elephant.jpg

Aquesta banda, creada a Tokyo l'any 91 per un grup d'estudiants universitaris, va conrear el rock de garatge amb una terra verge. A cavall entre The Stooges, MC5, The Ramones, The Who, els TMGE van aconseguir crear un fenòmen de música popular al seu país. Omplien estadis, venien milers i milers de discos.

La vida de la banda es va estendre fins el 2003. Entre mig, aquesta discografia cruixent:

Tots aquests discos mantenen una idea comuna: rock de guitarres brillants, inspiracions melòdiques més enllà de la contundència, un substrat pop, prioritzant l'impacte del so al virtuosisme individual. A més, malgrat que els títols de les peces estaven en anglés, les lletres estaven cantades en japonés.

Una mostra directa de la seva presència escènica:




A Espanya van tocar només una vegada, malgrat que van arribar a ser portada de El País de las Tentaciones i la revista Ruta 66, en la seva línia picapedrera, en va parlar en múltiples ocasions. Encara els podem descobrir gràcies al prodigi de youtube.



Pels que vulgueu abundar, no els trobareu a Spotify. Un altre forat de l'streaming control·lat. Però sí a aquest generòs playlist via Grooveshark:





I, si voleu un exemplar a les vostres mans, a la xarxa de biblioteques us espera un CD a punt de reventar el vostre equip de so. Aquí.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Un descobriment collonut! no els conixía de res! :D m'encanta aquesta música!!! em porta directament als meus 20 anys, a Aiguafreda, em recorda totalment la música que feiem amb els CAOS , a principis dels '80, canya pura, energia elèctrica, ràbia teen i diversió a tope.

Thank youuuuuuuuuu !!!! :D

Fonti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...