dimarts, 2 de juny del 2009

La Discoteca d'AMPLI XXXIX: Maika Makovski



L'estiu passat Maika Makovski actuava a Banyoles en el marc dels Dijous frescos organitzats pel Centre Cívic. Acabo de veure-la en el cartell del Primavera Sound. No falla, en el meu poble sempre ens avancem als èxits ;-)

Maika Makovski va néixer el 1983 a Palma de Mallorca, en el si d'una família amb arrels macedònies i andaluses. De les arrels macedònies paternes provenen els sons curiosos dels noms que donen títol als seus dos treballs publicats: Kradiaw (PAE, 2005) i Kraj So Koferot (Wild Punk Records, 2007).


La música l'acompanya des de ben petita: als 14 anys va començar a actuar juntament amb el seu pare, el compositor i músic Vangel Makovski. Toca el piano i la guitarra, a més de cantar. Ben aviat va començar a presentar els seus propis temes, aprofitant aquests concerts, amb una guitarra acústica i una veu a l'estil de les cantautores nordamericanes més folk. De Mallorca a Barcelona i de Barcelona a Nova York, ha estat ben rebuda pels crítics i pels programadors musicals de festivals arreu de Catalunya i part de l'estranger, en part gràcies a guanyar el concurs de l'Altaveu Frontera l'any 2003.

La veu de Maika Makovski planeja ben còmodament entre el folk, el rock, el punk i el blues ... i segurament en tots els gèneres musicals que vulgui provar. Sovint se l'ha comparat amb P.J. Harvey, Joni Mitchell, Neil Young o Ani DiFranco. No obstant, Maika té el seu nom propi. I la seva pròpia banda: David Martinez a la bateria i Juan Carlos Luque al baix.


Vídeo de Maika Makovski: When the wind blows (Kraj So Koferot 2007)

Actualment, Maika i la seva banda estan gravant el darrer treball a Bristol, sota el comandament del productor John Parish (productor de PJ Harvey, Dominique A i Tracy Chapman, entre d'altres).

Maika Makovski al programa de rtve2 Continuarà (26.05.09): http://www.rtve.es/television/20090520/maika-makovski-continuara/277178.shtml

Myspace de Maika Makovski: http://www.myspace.com/maikamakovski

.

1 comentari:

Angel ha dit...

Por pura coincidencia descubrí a esta pedazo de artista en el Fun Festival de Sant Vicenç dels Horts...Impresionante, menuda voz. Todo un 10.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...