dijous, 18 de juny del 2009

Guia SÓNAR 2009. Biblioteca Fort Pienc





















Des d'avui i durant aquest cap de setmana se celebrarà a Barcelona la 16a edició del SÓNAR, el Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia que any rere any, situa la ciutat condal en el centre del món de la música electrònica.

Considerat un dels esdeveniments més prestigiosos d’Europa dins del seu gènere, el SÓNAR s’ha caracteritzat des del primer dia per oferir una programació musical que combina grans noms de l’electrònica actual amb propostes de caràcter minoritari. Així doncs, artistes consagrats com Orbital, Jeff Mills o Richie Hawtin compartiran aquest any cartell amb les propostes fresques i joves de bandes com Late of the Pier, The Requesters, Crystal Castles o Micachu and The Shapes. Artista destacada serà també Grace Jones, icona dels anys 80 que torna després de vint anys de silenci discogràfic amb Hurricane, un disc destinat completament a la pista de ball.

El festival, amb els anys, també ha anat incorporant al seu cartell estils musicals diversos, obrint-se a noves fronteres artístiques i geogràfiques. Pels seus escenaris han passat des de l’ska dels anglesos Madness en la darrera edició, fins al rap de Beastie Boys l’any 2007. Aquest cop, el SÓNAR mira cap a l’Orient Mitjà a través del músic siri Omar Souleyman i també cap a l’Àfrica amb artistes com Konono Nº1, Mulatu Astatké & The Heliocentrics, Culoe de Song, Buraka Som Sistema i Mujava.

A banda d’oferir una programació d’actuacions musicals, el festival també organitza conferències i exposicions de prestigiosos artistes internacionals sobre les darreres tendències en música electrònica, art multimèdia, vídeo i cinema. Com a novetat d’enguany, neix el SONARKIDS, un festival de música i experiències creatives per a pares i nens pensat perquè els més petits aprenguin gaudint de la música i l’art.

















Amb motiu de la celebració del SÓNAR, a partir del dia 9 d’aquest mes s’exposaran a la planta baixa de la biblioteca Fort Pienc una selecció de cd d’artistes i grups que actuaran durant el festival. Aquesta exposició es complementa amb una guia que, d’una banda, recull el material discogràfic de músics que participaran en aquesta edició de 2009, i d’altra banda, fa un repàs d’edicions anteriors del festival. Tots els títols llistats es troben disponibles a la biblioteca, per escoltar o emportar-vos en préstec. Us adjuntem la guia a continuació. Salut i rock and roll companys!



2 comentaris:

Miss Danger ha dit...

Una guia molt xula. Felicitats!

mont ha dit...

és una adaptació de la que us he enviat per email a les biblios. Gràcies MD!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...