divendres, 18 de gener del 2013

Playlists per Cinquanta Ombres de Grey


Els companys de la Biblioteca Josep Jardí de Santa Perpètua de Mogoda s'han engrescat a fer el playlist d'un dels llibres de moda. Una bona estratègia per recordar que les obres d'art tenen unes dimensions que depasen el seu format. Ens ho expliquen així:



Sens dubte, el fenomen literari de l’any 2012 ha estat la trilogia eròtica Cinquanta ombres d’en Grey. Com sempre passa amb els best sellers, aquests estan rodejats de polèmiques i de crítiques desiguals. El cas de les novel•les d’E.L. James no ha estat una excepció, les abundants i explícites escenes eròtiques han augmentat encara més el seu eco mediàtic i el seu èxit de vendes atiat pel boca a orella, a més d’inaugurar un nou gènere literari conegut com a "mummy porn" (porno per a mares).

La trilogia explica la tòrrida història d’amor entre una innocent estudiant universitària i un atractiu empresari d’èxit amb unes peculiars preferències sexuals que sorprenen i atemoreixen al mateix temps  la noia. Però el que molta gent desconeix de l’aclamat llibre és que les referències a temes musicals abunden tant o més que les escenes sexuals. La música té un paper molt important al llarg de la trilogia. En alguns casos serveix als protagonistes per a comunicar-se i expressar tot allò que no gosen dir-se, altres vegades és el fil musical a les seves perversions sexuals.

Des de la Biblioteca Josep Jardí de Santa Perpètua de la Mogoda vàrem veure la possibilitat d'augmentar l’experiència lectora de l'obra recreant les cançons que apareixen als llibres de E.L. James. Per això vàrem crear i compartir mitjançant Grooveshark, un portal de música online, unes llistes de reproducció amb els temes musicals que apareixen a cadascun dels tres llibres.

En total s’han creat tres playlists, o llistes de reproducció, una per a cada llibre, que contenen un total de cinquanta-quatre temes musicals. Dels diferents estils i artistes, la música clàssica és l’autèntica protagonista de la banda sonora de la novel•la, però també podem trobar estils musicals molt diversos com el jazz, el pop o alguns ritmes més llatins. Destaca la peça Spem in alium¸un cant gregorià del segle XVI de Thomas Tallis que el llibre ha catapultat a la llista de singles i descàrregues més venudes d’Anglaterra. 

Playlist del primer llibre:


 Playlist del 2on llibre:



Playlist del 3er llibre:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...