dimecres, 20 de juny de 2012

Partitures digitals: ERATO, la societat coral de Figueres

Les partitures digitals són una de les assignatures pendents de la difusió musical bibliotecària. Hi ha tot un continent de treball fèrtil que ens espera. uns en vam parlar, amb profussió, aquí. Començant, com imaginareu, per les partitures de domini públic. Ara tenim una bona noticia (una bona pràctica, que diuen) per oferir-vos.

El pròxim dia 21 de juny, el Dia de la Música no per casualitat, es presenta el projecte Erato Partitura Digital de la Societat Coral Erato de Figueres.


Erato Partitura Digital contè una col·lecció de partitures de 200 obres musicals del fons històric de la Societat Coral Erato de Figueres, digitalitzades i consultables a internet a través del repositori MDC (Memòria Digital de Catalunya) des de la web:

http://mdc.cbuc.cat/cdm4/browse.php?CISOROOT=/erato.

La col·lecció està formada per partitures manuscrites de diversos autors, des dels més locals, empordanesos com Pep Ventura, Felip Cervera, Albert Cotó o Ramon Basil, i altres grans noms de l’escena musical catalana com Enric Morera, Josep Anselm Clavé, Cassià Casademont, Josep Maria Soler o Nicolau Manent.

Les pròximes col·leccions de partitures, ja ho sabem, seran digitals. Aquí ho consignarem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...