divendres, 15 de juny de 2012

Homenatge a Jaco Pastorius. 19.06.12, biblioteca Vapor Vell.Aquest és Jaco Pastorius i el seu àlbum de debut de 1976, que porta el mateix nom. Excepte la primera peça –Donna Lee, de Charlie Parker- tots els altres temes van ser composades per ell mateix (algun amb col·laboració de Herbie Hanckok, Bon Herzog o Don Alias) quan només tenia 24 anys.

Al mateix 1976, Jaco Pastorius entra a formar part de la “súper banda” Weather report. I un any després enregistren el que seria el seu àlbum més popular: Heavy weather.
... aquest era Jaco Pastorius, un dels millors baixistes elèctrics de la història... a l'AMPLI us n'hem parlat altres vegades.

Aquest any en fa 25 que va morir i a la biblioteca Vapor Vell, el dimarts 19 de juny, a les 19h, li farem un homenatge.

El periodista musical Karles Torra i el baixista Carlos Benavent, ens ajudaran a recordar-lo. Els dos ens oferiran una visió panoràmica de la vida i obra de Jaco Pastorius.

Carles Benavent, baixista habitual de Paco de Lucía, l’únic músic espanyol que ha tocat amb Miles Davis!!! i col·laborador de Chick Corea o Camarón de la Isla, ens parlarà de la influència que Jaco Pastorius ha tingut en la seva carrera.

Per acabar la sessió, Carles Benavent ens demostrarà amb el seu baix elèctric algunes de les tècniques de Pastorius.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...