dilluns, 18 de juny del 2012

Blues amb Amadeu Casas, a la Biblioteca Vapor Vell

La feina per difondre el blues està ampliant-se afortunadament a les biblioteques. Fa poc us parlàvem de les activitats de la Biblioteca Vallcarca-Els Penitents, que s'està especialitzant en músiques negres. Aquí teniu una mostra. El blues és una música seminal per naturalesa: d'ella naixen la majoria de músiques populars que coneixem. La música, com sospitava Alejo Carpentir, podria haver nascut d'un lament. Aquí us ho vam comentar.

Seguint aquesta empenta, el pròxim divendres, 22 de juny, a les 19 h., a la Biblioteca Vapor Vell, s'oferirà una sessió històrica de blues, amb AMADEU CASAS.


La guitarra és la protagonista d'aquest recorregut per la història del blues i les seves modalitats d'interpretació. El reconegut guitarrista Amadeu Casas mostrarà i tocarà el dobro, la guitarra elèctrica de caixa, de mitja caixa, i dues guitarres sòlides (FenderStratocaster i Gibson Les Paul), instruments que són icones del disseny. Amb audicions dels intèrprets més representatius, i al mateix temps s’interpretaran en directe temes o fragments que puguin ampliar la informació que anirà sorgint al llarg del recorregut.

Per obrir boca, aquí us deixem un fragment que conté, en sí mateix, el misteri del blues. John Lee Hooker, en directe l'any 60.



Us hi esperem!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...