dimarts, 4 de maig del 2010

Sensualitats: Mercè Sampietro i Eduard Iniesta a la Biblioteca de Manlleu

Moltes vegades, i ben recentment, hem parlat en aquest bloc al voltant de les estretes connexions de la música amb altres arts com el cinema i el còmic i les seves immenses manifestacions i possibilitats.
Avui és el cas d'un altre d'aquests maridatges de la música i tal vegada el més antic. De dir poesia a cantar o musicar un poema només hi ha un petit, molt petit pas.
De sobte, poema i notes musicals entren en fusió nuclear i el producte és d'una bellesa superior a la que tindrien separadament. El marc d'una biblioteca pública sempre ha estat un hàbitat natural on es produeixen aquests esdeveniments màgics de la comunicació humana.

La Núria Sivestre, companya a la Biblioteca de Manlleu, ens reporta l'experiència d'una d'aquestes petites festes de la cultura popular.




El passat 22 d'abril, a la Biblioteca Municipal de Manlleu va representar-se l'espectacle Sensualitats, a càrrec de Mercè Sampietro (veu) i Eduard Iniesta (guitarres).
Es tracta d'un recital poètic de textos d'autors catalans (Parcerisas, Vinyoli, Manent, Ferrater, Andrés Estelles, Marçal, etc.) i internacionals (Novalis, Ibn Xuhayd, Ibn Khafaja, Saramago, Prévert, etc.) a l'entorn de la sensualitat, de la lleugera línia que va entre l'amor i l'erotisme.

La gran capacitat interpretativa de Mercè Sampietro va anar acompanyada per la versatilitat musical d'Eduard Iniesta, que amb 5 instruments de corda diferents va aconseguir crear una atmosfera íntima i alhora alegre. La complicitat entre tots dos artistes era evident. Es va tractar d'una vetllada que no va deixar indiferent el públic: la transmissió de bones vibracions va fer que tothom sortís amb una gran sensació de benestar, altament recomanable.



Mercè Sampietro, actriu barcelonina, va començar la seva carrera professional en petites companyies de teatre i amb els anys ha participat en nombroses pel·lícules i programes de televisió.
Mercè Sampietro


Eduard Iniesta, músic, compositor i arranjador barceloní, s'ha especialitzat en instruments de doble corda de la Mediterrània, té 4 discos en solitari: el darrer, Nítid, el presenta el dia 7 de maig dins del Festival de Guitarra de Barcelona.
Eduard Iniesta


Article de la Mercè Sampietro a la Viquipèdia: http://tinyurl.com/35psoah

Website de l'Eduard Iniesta: http://www.eduardiniesta.com/
MySpace de l'Eduard Iniesta: http://www.myspace.com/eduardiniestamusic


Trobaràs discos d'Eduard Iniesta al catàleg Aladí (biblioteques municipals de Barcelona) i al catàleg Argus (biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre)

.

2 comentaris:

Pol Cruells ha dit...

Oh! m'hauria encantat venir a sentir-ho!

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE MANLLEU ha dit...

Us podem assegurar que se'ns va fer molt curt. Un autèntic plaer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...