dijous, 20 de setembre del 2018

Bestiari musical!

BESTIARI MUSICAL

Sempre s’ha dit que la música tranquil·litza les feres. Això és així per què allà on hi ha feres hi ha música! Els animals mitològics han tocat la flauta, els músics han buscat al·legories al món salvatge, la música popular de tot arreu ha fet participar les bèsties, les balenes canten… El maridatge està clar: la música és una animalada.



Dates:
02 d’octubre, 19 h. 'Feres ferotges i altres bestioles'. La música popular és plena de cançons que tot i parlar d'animals ens ofereixen retrats divertits i crítics sobre el comportament dels éssers humans. En aquest zoològic musical hi haurà taurons, rates, galls i fins i tot uns gossos que estimen molt els escarabats. A càrrec de Nando Cruz (Biblioteca Vallcarca).

04 d’octubre, 19 h. Bèsties clàssiques: La fascinació de la literatura i la música per les criatures mitològiques europees. Des de les òperes dedicades a fades dels boscos passant pels contes infantils i les seves meravelloses criatures. . A càrrec Manu González. (Biblioteca Vapor Vell)

09 d’octubre, 19 h. “Música per llops”. Alguna vegada t’has plantejat la influència dels llops en la música rock? Et sorprendria. Anem a repassar algunes de les bandes que han fet de l’udol del canis lups la seva marca de fàbrica. Grups i artistes que van pensar que no hi ha millor nom per un grup de rock que el del llop. Auuuuuuuu! A càrrec d’Eduardo Izquierdo (Biblioteca Vallcarca)

11 d’octubre: El bestiari humà de Pink Floyd: la filosofia darrera d’Animals. Per molts, Animals és el disc més cru i hostil de Pink Floyd, el que té una visió més pessimista de la societat. A través de Gossos, Porcs i Ovelles, i amb l’ajuda de la filosofia, intentarem desentranyar què signifiquen aquestes metàfores bestials i si el món que ens envolta i les persones que l’habiten són tan bestials com sembla.  A càrrec de Jose Luís Vila (Biblioteca Vapor Vell)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...