Hedwig and the Angry Inch a punt de liar-la
Des de l'Ampli us oferim una petita tria de llibres, pel·lis i música per commemorar el Dia de l'orgull.
LLIBRES
Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos.
Pol Galofre/Miquel Missé (Editores). Egales. Barcelona/Madrid 2015.
Portada del llibre
El talento de Miss Highsmith
Joan Schenkar. Circe. Barcelona, 2010.
L'adaptació al cinema de la novel·la "Carol" és una ocasió per acostar-nos a la figura de la seva autora, Patricia Highsmith, que al llarg de la seva vida va tenir relacions complicades amb diferents dones.
Miss Highsmith somriu des de la coberta de la seva biografia
PEL·LÍCULES
Aquí trobareu una selecció de pel·lis recents de temàtica LGTB que s'han estrenat en sales grans i de fàcil accès per al gran públic. Si voleu films més trencadors sempre podeu fer una ullada al festival FIRE!, que es celebra del 30 de juny al 10 de juliol a Barcelona.
Todd Haynes. 2016
Una pel·li de mirades i de fotografia espectacular, que no es limita a transcriure al cel·luloide la primera novel·la pulp de temàtica lèsbica amb final feliç.
Cartell
Tom Hooper. 2015
Aquest film explica la vida de Lili Elbe, la primera persona coneguda que es va sotmetre a un canvi quirúrgic de sexe. Està basada en la novel·la homònima de David Hebershoff, publicada per Anagrama. Ha estat prohibida en diferents països.
Pòster
Un amor incondicional
Peter Sollett. 2015
Basada també en una història real, aquest film explica la història de la sergent de policia Laurel Hester, malalta terminal de càncer, i la seva lluita perquè la seva companya Stacie Andre tingués dret a rebre la pensió que li corresponia com a parella seva. També hi ha un documental.
Julianne Moore i Ellen Page protagonitzen aquesta pel·lícula
Zaida Carmona/ Maite Eraso
Curt protagonitzat per Nausicaa Boninn, l'actriu catalana que millor sap plasmar la masculinitat femenina i que no té res a envejar a la Léa Seydoux de "Blue is the warmest colour". A "Cites" clava els gestos fent de Sofia.
Bonnin en distància curta
MÚSICA
Anonhi no va voler acudir a la cerimònia dels Òscar perquè no la van convidar a cantar la cançó per la qual havia estat nominada. L'artista va considerar que la seva condició de transgènere va influir en la decisió de l'Acadèmia. Com a banda sonora per avui hem escollit una sessió de Black Madonna, artista vinculada al moviment Queer i que fa quatre dies va punxar al Sònar. Hem escollit una sessió de club com a homenatge a les víctimes del tiroteig de la discoteca Pulse d'Orlando.
Amén.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada