dimarts, 28 d’abril del 2015

Difusió musical a les biblioteques de L'Hospitalet de Llobregat i Badalona

Amplifiquem les iniciatives de difusió musical des de les biblioteques de dues grans ciutats: la segona i la tercera més poblades del país. Antics nuclis rurals convertits en densos nuclis urbans.

Aquesta fotografia és de l'any 1925, l'any quan Alfons XIII concedia al poble de l'Hospitalet de Llobregat el títol de ciutat.

Els companys de la biblioteca Tecla Sala ,  que ja fa temps que dediquen una especial atenció al Blues, estrenen novetat: 

Us presentem el primer número de “Blues a Fons”, el butlletí informatiu del “Fons de Blues” de la Biblioteca Central Tecla Sala de L’Hospitalet. El  butlletí neix amb l’objectiu de donar a conèixer un fons singular que l’any 2012 va ser declarat “Fons Europeu de Blues” per l’European Blues Union. Actualment, són  més de 4000 documents dedicats al blues i a la música negra, dels quals gairebé 3000 són CDs, amb un apartat especial als musics de blues europeus.   


* * *

Aquest cap de setmana hem descobert casualment que a les biblioteques de Badalona també han començat una sèrie musical a la seva web que sembla continuar feliçment la que va començar en aquest bloc ben bé des dels seus inicis, Grans ciutats de la música



Patí català a la platja de Badalona 

... per la seva part, els companys de Badalona han començat una sèrie amb el nom Capitals de la música, dedicada fins ara a  Manchester, Nova Orleans i Memphis elaborant guies d'escolta amb els discos existents a les biblioteques, així com seleccions musicals representatives amb playlist a la plataforma Spotify. 

Aprofitem per recordar un dels homenatges musicals dedicats a Badalona: un pasodoble que Joan Manuel Serrat va compondre als anys 70 en clau crítica i en homenatge a l'estil del seu admirat Manolo Escobar, fill adoptiu de la ciutat. Anys després, Manolo va incorporar aquesta cançó al seu repertori:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...