divendres, 11 de juliol del 2014

Bebop i Lula # 8 : jazz, blues i altres fílies

Vuitè número del butlletí de novetats i recomanacions Bebop i Lula. Música d'arrels nord-americanes per a tots els que hem viscut un blues, hem sentit un soul, hem improvisat com en el jazz i hem ballat frenèticament un rock and roll. Amb enllaços a Spotify per poder escoltar els discos que pots agafar en préstec a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents




Del Bebop i Lula d'aquest estiu destaquem:


JAZZ: 

GREGORY PORTER. Liquid Spirit. (2013)
Tercer disc del gran vocalista negre de l'actualitat que s'emmiralla en Marvin Gaye, Stevie Wonder o Johnny Hartman. Porter, a més, signa 11 dels 14 temes de l'àlbum, evidenciant el seu talent com a compositor més enllà de la indiscutible válua com a intèrpret. Una veu càlida que es mou entre el jazz i el soul, que canta al desamor sense oblidar-se de la denúncia social.

Valoració Allmusic: 4* sobre 5





Liquid Spirit és una perfecta simbiosi de jazz i soul. Quan l'escoltis, ningú podrà impedir que els teus dits espeteguin:




BLUES: 

BLAS PICÓN & THE JUNK EXPRESS. Askin' Out Loud. (2013)
Blas Picón, Óscar Rabadán i Reginald Vilardell són músics de gran recorregut en l'escena musical de Barcelona. El seu savoir faire traspua en cadascun dels temes d'aquest segon treball de la banda, un disc de blues autèntic que a estones beu del rock and roll, del hillbilly i dels sons caribenys.





Si escoltes Good Behaviour i els teus peus no es mouen, que algú et prengui el pols i et pessigui:




ROCK AND ROLL: 

SALLIE FORD & THE SOUND OUTSIDE. Untamed Beast. (2013)
Sallie Ford és l'hereva directa de la Wanda Jackson, però tot i que la seva música beu directament del rock and roll clàssic, fuig del revivalisme ortodox. La de Portland i els seus nois facturen un so, que no s'oblida del rhythm'n'blues, el boogie o el garatge, impregnat d'un esperit contemporani i una veu carismàtica al servei d'unes cançons excel·lents. La bèstia indomable d'aquest segon disc de la Sallie Ford ha nascut per regnar en un lloc destacat del panorama més independent del rock.

Valoració Allmusic: 4* sobre 5



El vídeo oficial de Party Kids potser l'ha realitzat la filla feminista de Chuck Norris...




** Ei! encara no marxem: si vols rastrejar el número d'hivern del Bebop i Lula, aquí el tens:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...