dijous, 4 de setembre del 2008

Lafonoteca.net: base de dades de música espanyola



Lafonoteca.net és una base de dades sobre música espanyola que porta sent accessible a través del web des del 16 de gener d'aquest any. Set mesos de funcionament per a un projecte únic a l'estat espanyol i d'una envergadura considerable.

La idea neix arrel de comprovar com a la base de dades musical més gran del món, l' allmusic.com, la presència dels músics espanyols era escassa. Uns quants amics amb formacions professionals variades (informàtica, enginyeria, periodisme, crítica d'art...), i procedències dispars, decideixen formar un equip amb l'objectiu de crear una base de dades que esdevingui una referència quant a la música espanyola es refereix.

Lafonoteca ofereix informació biogràfica i discogràfica sobre els músics i els grups, abarcant tots els gèneres i èpoques des dels anys 60 fins l'actualitat. La informació discogràfica es complementa amb crítiques d'alguns discos i el títols de les pistes de cada àlbum. L'equip té per endavant molta feina quant a la documentació sobre els grups i la redacció dels articles. És per això que demanen la col·laboració de tots aquells que tingueu interès en convertir-vos en redactors i documentalistes musicals. Els interessats enviu un missatge a lafonoteca@gmail.com .

Us convidem a consultar aquest web i a treure profit musictecari de la informació que posen al nostre abast (podem completar fons dels nostres hàbitats musictecaris, treure idees per muntar centres d'interés...).


I com parlem de música espanyola, no puc acabar sense posar una cançó d'un dels meus grups preferits: Quiero ser millonario d' ILEGALES que trobeu a l'àlbum Agotados de esperar el fin (Epic, 1984). Si no coneixeu aquest mític grup, llegiu l'article de Rafa García-Purriños que repassa la història de la banda del gran Jorge Martínez: http://lafonoteca.net/grupos/ilegales

3 comentaris:

mediamus ha dit...

Merci pour l'info. Et moi qui pensais qu'il n'y avait qu'un seul groupe pop/rock en Espagne et qu'il s'appelait Mecano ! ;-) Nicolas

Miss Danger ha dit...

Nicolas, mon Dieu, Mecano = vade retro!! Écoute aux grups suivants:
Radio Futura
Kaka de Luxe
Parálisis Permanente
Aviador Dro
Surfin Bichos
Sex Museum
Los Planetas
et etc...

;)

mediamus ha dit...

Je te remercie pour ces références, je file découvrir tout ça. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...