divendres, 26 de novembre del 2021

Zsona Música a la Biblioteca Ramón Fernández Jurado

 Doncs, sí. Les biblioteques públiques continuen buscant la música, com un bon acostament a la cultura de la seva comunitat. Ens escriu la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels per informar-nos d'una nova àrea musical. El Zsona Música!




A la Biblioteca Ramón Fernàndez Jurado, hem creat una nova zona on podràs trobar les darreres novetats d’àudio així com exposicions relacionades amb l’escena musical, ZSona Música. Un espai on volem apropar-vos la música de diversos estils musicals. Una zona on els amants de la música puguin descobrir diferents artistes i estils, sigui en format cd, dvd o llibre. Un lloc on volem mostrar-vos nous camins, èpoques o maneres d’entendre la música. Una àrea per sentir i escoltar la música.”

 

https://bibliotecarfjcastelldefels.org/2021/05/24/nou-espai-zsona-musica/

https://open.spotify.com/user/zio1fvh6fujae0vd4k0648hx3

spotify:user:zio1fvh6fujae0vd4k0648hx3



Actualment tenen una exposició sobre l'impressionisme musical. 



Cap a finals del s. XIX, tal com va passar amb la pintura o la literatura, la música experimenta una evolució respecte a la manera d’innovar, proposar i compondre. Arrelada al corrent impressionista (pictòric, literari…), la música cercarà noves vies d’expressió de la mà d’autors com Claude DebussyMaurice Ravel o Erik Satie.

Com a principals característiques, la música impressionista es compon d’acords cromàtics (llum), sense una funció harmònica directa, buscant els efectes dels colors produïts.

S’utilitzen escales exòtiques, d’altres cultures i folklores, per donar una visió musical enriquida a les obres creades pels compositors de l’època.

Igualment, es fa més èmfasi en el timbre musical, on s’experimentarà i arribarà a tenir un factor clau. Els intèrprets (pianistes…) ja no han de ser virtuosos com en èpoques anteriors (romanticisme) i el tempo del tema musical serà més lliure a l’hora d’interpretar la composició (sempre seguint indicacions de l’autor).

Com l’impressionisme pictòric, el musical també va néixer a França, d’aquí els principals autors del moviment. Però donada la naturalesa global que va tenir, i la influencia artística de París de finals de s. XIX, autors d’altres països van captar aquesta essència i la van aplicar a les seves composicions. Així podem trobar trets impressionistes en obres de compositors com Manuel de FallaIsaac AlbénizEnric Granados o Joaquin Turina.

Si voleu podeu escoltar la Playlist Live Music del compte d’Spotify de la Biblioteca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...