divendres, 20 d’abril del 2018

Sant Jordi 2018 a Can Musictecaris. Les recomanacions de l'Ampli

Des de la nostra paradeta virtual ens sumem a la diada de Sant Jordi i recomanem uns quants llibres que molen. Alhora algun dels autors escollits ens recomanen llibres que els han atrapat. 


                                                         Lectures íntimes 

HISTORIA DEL HEAVY METAL. Andrew O'neill. Blackie Books. 2018 
Personal i divertida història d'un estil musical immortal que sempre ha anat a la seva bola i ha passat de les modes. Una prova: les esquenes peludes dels Iron Maiden. Ah, i Grand Funk Railroad no eren heavies (segons l'autor). 


                                                                              Portada 

MUJERES DEL ROCK. SU HISTORIA. Anabel Vélez. Ma non Troppo. 2018 
Després de "Rockeras", Anabel Vélez torna amb una història de les grans protagonistes del rock ordenada cronològicament. Cada artista és analitzada dins el seu context històric i es recomana alguna de les seves cançons. Li hem demanat a l'Anabel que ens recomanés algun llibre hi ha escollit "Ropa música chicos" de la Viv Albertine. Ens comenta que la guitarrista de les Slits treurà nou llibre aviat i que està desitjant llegir-lo. 


                                                             Portada

La biblioteca Antonieta Cot (Vallcarca i Penitents) va dedicar una extensa i completa entrada amb llista de reproducció inclosa a aquest llibre .


                                                            Portada 

DIGGERS, INFRADJS Y OTROS DESUBICADOS. David Puente. Autoeditat. 2018. 
Aquest llibre és un compendi d'articles amb els que d'una manera molt personal el seu autor, el periodista David Puente (aka Dave Bridge), ens mostra les peculiaritats d'un submón que gaire bé no es veu de l'escena de Djs i col·leccionistes de Barcelona i rodalies. El podeu aconseguir contactant amb el seu autor. 



                                                                             Portada 

David Puente ens recomana: "El libro que recomiendo de los que he leído últimamente es este en el que se habla de la filosofía que se encuentra detrás del proyecto The KLF.
The KLF. Caos y magia: La banda que quemó un millón de libras. John Higgs. Libros Walden, 2015. Le dediqué a este libro una entrada en mi blog.  


                                               Hi ha diferents colors de la portada d'aquest llibre 

NICK DRAKE. RECUERDOS DE UN INSTANTE. Gabrielle Drake. Malpaso, 2018. 
La germana del malaurat Nick Drake i el custodi del seu llegat Cally Collomon han recopilat una ingent i inèdita quantitat de material per plasmar la vida i obra de l'artista. A través de tot tipus de documents, escrits i gràfics descobrim els records dels que van conviure amb Nick Drake


                                                                               Portada 


                                                        Interior del llibre sobre Nick Drake 

BEETHOVEN. Jan Swafford. Acantilado, 2017. 
L'autor recrea la vida de l'home, el compositor i el geni. En aquesta biografia descobrim que Beethoven estimava la humanitat però no la gent i l'acompanyem des de Bonn fins a Viena, capital de la música europea on Beethoven va culminar la seva carrera tot i la incomprensió de la crítica, la seva delicada salut i la sordera incurable. 


                                                                              Portada 


BONUS TRACKS. 

Reedició de "Loops" de Javier Blánquez i publicació del segon volum, "Loops 2". Aquest segon volum anirà del 2002 al 2017 i estarà escrit íntegrament per Blánquez. Està previst que surti el maig. 


                                                                  Portades dels dos volums  

CIUDADES FANTÁSTICAS Y DÓNDE ENCONTRARLAS. Manu González. Ma Non Troppo, 2018. 
Aquest llibre és un viatge que ens descobreix ciutats fantástiques i móns somiats. Podràs passejar per Arnor, Gondor, Springfield, Twin Peaks o K'un-Lun. 

                                                                                 Portada 


                                                                        Interior del llibre 

Manu González oferirà el cicle "Música i Literatura. L'estranya parella", a la biblioteca Vapor Vell. El cicle comença el 26/04. 


                                                   Cartell de l'Estranya parella 



En Manu recomana un còmic: HIJOS DE LA TIERRA. Gipi. Salamandra Graphic, 2018
"Tras la edición del extraño "Una historia", Salamandra Graphic vuelve a traernos la nueva obra del artista italiano Gianni Pacinotti, más conocido como Gipi. Un cómic en blanco y negro sin concesiones sobre un mundo apocalíptico y distópico en el que los padres educan a sus hijos para sobrevivir a toda costa y aplastar a los demás. Duro, pero impresionante."



BONUS TRACKS 

 EL FESTIVALOT

Cartell del Festivalot 



Enguany el "Festivalot",  el festival de música en família de Girona estarà dedicat als Beatles i als Rolling StonesCom a warm-up al festival recomanem aquest llibre: 

THE BEATLES. 501 HISTORIAS QUE DEBERÍAS CONOCER. Jordi Melgosa, Ivan Moldes, Josep Molist i Jordi Zaragoza. Editorial Milenio, 2017. 
Aquest llibre reconstrueix la història del quartet de Liverpool a través de relats molt variats sobre la seva obra artística, les vivències personals dels seus protagonistes o de les persones que van viure al seu voltant i en primera persona la seva carrera musical. Aquest volum consta de 501 entrades, independents les unes de les altres, que permeten una lectura cronològica i lineal o la lectura puntual d'alguna entrada.




                                                           BONA DIADA! 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...