dimarts, 13 de març del 2018

Els fascinant món del hip-hop

El Fascinant Món del Hip-Hop . Del Bronx a Hollywood.1972-2005

Un recorregut per mostrar la varietat de registres del que anomenem Hip-Hop i la cultura que ha generat (Graffiti, Breakdance i Rap) . Una manera de crear essencial en gairebé totes les produccions musicals del Segle XXI .Ens endinsarem a finals del segle passat per veure d’on vé i com es construeix un gènere que ens porta a l’infinit i el més enllà!







1.     Ocupem el carrer! El Hip-Hop i el Bronx .1972-1984
Un viatge apassionant que ens portarà de l’Spoken Word dels 60 al funk dels 70 amb l’eco dels soundsystems jamaicans de fons fins arribar a la creació de l’electro. Un viatge en paral.lel a l’explosió del punk i  la música disco.
(3 d’abril)

2.     L’època dorada del Hip-Hop : el sampler i el copyright. 1985-1992.

Tant a nivell creatiu amb l’aparició del sampler, com a nivell comercial gràcies al videoclip, aquest és el període daurat d’aquesta música popular i avantguardista a parts iguals. Tot el que no és tradició és plagi deia Eugeni D’Ors, i en aquest cas és tradició viva!
(10 d’abril)


3.     L’explosió del Hip-Hop . Por a un planeta negre. 1992-2005.

La primera generació que ja ha nascut amb el hip-hop com a banda sonora principal de la seva vida, viatja en moltes direccions,  de l’underground primigeni al mainstream i també s’instal·la definitivament a tots els racons del planeta terra. El Hip-Hop convertit en la Música més Universal que existeix!
(17 d’abril)



Audicions Comentades per Xavier Riembau (Diego Armando Dj)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...