dilluns, 27 de novembre del 2017

El Festival Punk de l'Aliança del Poble Nou, 40 anys després a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents

Cartell del primer Festival Punk Rock a Catalunya, al Casino de l'Aliança del Poble Nou (1977)


El año cero del punk (1976) casi coincide con el del comienzo de la transición política española y es a finales de 1977 cuando se celebra en el Teatre La Alianza del Poble Nou el primer festival de música punk con La Banda Trapera del Río, Marxa, Peligro y Mortimer como representantes locales más Ramoncín. A las bandas no se les puede negar la fiereza, descaro y entusiasmo necesario como punto de partida pero solo Mortimer parece tener algún paralelismo con la nueva escena inglesa como apuntaba un periodista del Melody Maker que cubrió el evento. Simultáneamente comienzan a surgir nuevas formaciones de un rock más urbano que puede verse en los conciertos organizados en el Club Juvenil Meridiana y en otros barrios de Barcelona que parecen robar el protagonismo de Valldoreix o Canet.

Javier Hernando. Fragment extret del llibre "Alter Músiques Natives". Krtu 1995.  


Els protagonistes d'aquest festival mític es reuniran per reviure'l 40 anys després, a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents el dijous 30 de novembre a les 19 h.

Aprofitant l'efemèride, músics i organitzadors parlaran sobre aquell festival: la seva importància, les seves trajectòries vitals, el punk, els anys 70 i Barcelona, sempre a través de les seves experiències personals i la seva visió dels fets. 

Taula rodona i col·loqui. 

Participaran: 
Fito (Peligro)
Xavier Dalmau (Mortimer)
Panotxa (Marxa)
Morfi Grei (La Banda Trapera del Río)
Xavi Cot (Cuc Sonat)
Modera: Fernando Muñiz.




 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...