diumenge, 20 de març del 2016

El fascinant món de la música electrònica de ball



El cicle Història de la música electrònica de ball, amb un format d'audicions comentades, proposa recuperar la música electrònica de ball. En tres àmbits, gairebé geogràfics: Nova York i el naixement de la música disco; el House a Chicago i el Techno a Detroit; i la seva expansió viral a UK i en conseqüència a la resta del món.

Cicle a càrrec de Xavier Riembau, conegut també com a Diego Armando DJ, historiador de l'art i productor empordanès.

Cal inscripció prèvia per a tot el cicle a la biblioteca.




7 d'abril: Inaugurem el cicle amb la sessió NY, la pista de ball i la música disco. La música disco és un gènere que porta al seu ADN una invitació al ball i on les remescles es converteixen en la clau per desenvolupar el treball d'estudi en quelcom més enfocat a l'electrònica sense perdre mai de vista la part humana. Podríem dir que és un gènere mutant que, partint del soul sofisticat de Philadelphia, va acabar contaminant tota la música popular amb seu beat, malgrat també amaga una part molt més underground, electrònica o còsmica que s'expandeix des de Nova York fins a tots els racons del planeta.



14 d'abril: A la segona sessió parlarem de Chicago vs Detroit. House vs Techno , de la Wind city vs la Motor City. O com el House neix a Chicago intensificant el beat de la música disco amb instruments electrònics com les rolands 303 i 808 fins a crear l'acid house, i com paral·lelament a Detroit porten la pista de ball fins a Mart via novament els omnipresents Kraftwerk, l'electro de Nova York i una sofisticació hereva de la música més còsmica, sense oblidar el 4X4 que s'ha estès com la rítmica bàsica de les pistes de ball d'arreu.




21 d'abrilA la darrera sessió parlarem de UK, l'evolució del dub. Rave, jungle, dubstep, del poder dels baixos a la pista de ball. El dub és un virus integrat en la música electrònica del segle XX. Al Regne Unit és especialment interessant veure com ha engendrat nous gèneres com la Rave el Jungle, el Drum&Bass, el Dubstep, el Grime... a partir de la seva col·lisió amb les músiques electròniques afroamericanes.


dimecres, 16 de març del 2016

Club de música a la Biblioteca del Carmel

A la biblioteca El Carmel- Juan Marsé encetem un nou club: el CLUB D’AUDICIÓ DE MÚSICA!!



T’agrada la música?
Vols descobrir nous grups o artistes?
Vols compartir els teus coneixements musicals?

Si és així, aquest és el teu lloc: UN CLUB on compartir la teva passió per la música, on debatre i parlar d’aquell grup o aquell estil que t’agrada, on descobrir noves propostes musicals i deixar-te seduir per altres, que com tu, senten la música com a una part imprescindible de la seva vida…

Sessions: 1r dilluns de mes, a les 19h
Cal inscripció prèvia
Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de:

  • correu electrònic: b.barcelona.jma@diba.cat
  • per telèfon: 93 407 28 70
  • presencialment a la biblioteca: Murtra 135-145

dilluns, 14 de març del 2016

Nando Cruz al Music Spy Club

El proper 18 de març, a les 19 h., torna el Music Spy Club a la Biblioteca Vapor Vell. Alegria! 


Com sabeu, el MUSIC SPY CLUB és una trobada singular amb músics, crítics i agitadors artístics. La seva fórmula és senzilla: l’espia punxa i comenta 10 peces publicades durant els últims 12 mesos. Un espai de descoberta ideal per a musicòmans sense manies que vulguin conèixer propostes artístiques recents. El nostre espia de març serà NANDO CRUZ.





Es va iniciar com a periodista musical a principis dels anys 90 a revistes (‘Popular 1’, ‘Factory’…), emissores de barri (Ràdio Ciutat Vella) i diaris (‘El Observador’). Ha estat guionista del programa televisiu ‘Sputnik’ del Canal 33. Des de 1994 és crític de música a El Periódico de Catalunya, compaginant aquesta feina amb col·laboracions a l’emissora iCat i la revista ‘Rockdelux’. És el detonant dels programes musicals de BTV. Recentment ha publicat: Una semana en el motor de un autobús, sobre el disc homònim de Los Planetas, y Pequeño circo, una monumental història oral de l’indie espanyol.



----------------------

Les properes dates:

NUEVA VULCANO – 15 d’abril, 19 h.

El trio Nueva Vulcano és una factoria inetiquetable de música (del punk a l’indie, al hardcore, al rock): és un dels secrets millor guardats de Barcelona. Al llarg de la seva carrera que ja acompleix 12 anys i 4 discos, l’underground de la ciutat ha tingut veu, ritme i harmonia per ferir cada concert.

ESBUDELLANT EL PRIMAVERA SOUND  – 20 de maig, 19 h.
Amb Joan S. Luna: Fa més de 15 anys que es dedica a la crítica musical. És cap de redacció de la revista MondoSonoro. Va escriure el capítol dedicat al hardcore a Teen Spirit: de viaje por el pop independiente. Exerceix regularment de DJ a sales catalanes. Ha publicat el llibre Los colores del underground, centrat en el món del surrealisme pop. 
... i Xavi Sánchez Pons és una de les firmes destacades per entendre la crítica musical independent. La seva trajectòria s’inicià anys enrere dins el món dels fanzines i de la ràdio, culminant en un decisiu paper a la revista MondoSonoro. Actualment publica articles sobre música i cinema a La razón.

MANU GONZALEZ (Especial Sónar) – 10 de juny, 19 h.
Cap de redacció de la mítica Go Mag, la revista especialitzada en músiques electròniques, des del primer número (2001) a l’últim (2013), el Manu González és un expert en músiques que sempre creuen la frontera del confort. Un espia de primera filera per endinsar-nos al Sónar. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...