dijous, 24 d’octubre del 2019

Videodrome: 25 anys d'Atzavara Club

Tot i el títol ni nosaltres ni l' Atzavara Club treballem per l' Spectacular Optical Corporation. Per tant, podeu mirar els vídeos d'aquest post sense que us aparegui ni una ranura de vídeogravador (o era una vagina?) al tors ni desenvolupeu un tumor cerebral maligne. Tampoc acabareu enaltint la carn nova, però sí la sang nova que ha fet possible que l'Atzavara pogués arribar a les noces de plata el passat tretze de setembre. Gràcies! 
(Text: Lídia Noguerol)


                                             Cartell de les noces d'argent 

Per celebrar aquest aniversari, Cloroxboy (Dj, Hristo Stoichkov Sound System) un habitual del club va pujar a youtube  els concerts que va gravar en súper 8 a la ubicació original de l'Atzavara. També va enregistrar els que van tenir lloc a d' altres locals ganxons quan l'associació es va quedar sense sostre i alguns dels que s'han fet a la nova TZVR. Merci!
                                                                                                                                                               


Concerts a Sant Feliu DG 








Soledad Brothers  (01/12/2002) 


































Speedbuggy USA  (29/01/2004) 








Wau y Los Arrrghs (30/10/2013)  (Gravat per Ll.Català) 


No More Lies (15/02/2014) (Ll.Català) 



A més de concerts fets a Sant Feliu de Guíxols a Clorox Boy Vídeo també podeu trobar concerts a d'altres indrets de les comarques gironines, Barna o de l'Azkena. 







Bonus Track




dimarts, 22 d’octubre del 2019

MARIA CALLAS, entre la dona i la llegenda



A la Biblioteca Vapor Vell, els dies 7 i 14 de novembre, a les 19 h.

Ens endinsarem en la vida de la gran Maria Callas, seguirem de manera cronològica el naixement i la seva evolució com a intèrpret. Coneixerem la dona i a la gran cantant que va ser i la veurem en interpretacions llegendàries.
Treballadora inesgotable, exigent i perfeccionista, coneguda per la seva inconfusible veu, per la seva presencia escènica, pel seu talent interpretatiu dramàtic i únic i tb pels escàndols que van sacsejar la opinió pública. Entendrem una mica més a la dona, la cantant innovadora i de potent i fascinant personalitat.
Una vida apassionant que va regnar en només 15 anys de carrera, va influir decisivament en moltes de les cantants posteriors i que va transformar profundament el món de l’òpera.



PERFIL PROFESSIONAL
Rosa Maria Carbonell; periodista i divulgadora musical.
Sóc llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. He desenvolupat bona part de la meva vida laboral en el món del periodisme: La Vanguardia, Marie Claire, Hogar y Moda, Vogue, Paisajes desde el tren, entre d’altres publicacions i he escrit tres llibres: Algun dia Irina, No ploris mami i  Piojos, insectos de compañía.
Paral·lelament a la feina literària, he estat sempre investigant i formant-me en el món de l’òpera, en particular la italiana i des de fa uns anys, em dedico a divulgar-lo de forma amena i molt propera.
Realitzo tallers d’òpera, sempre amb suport audiovisual, a llocs diversos: biblioteques, centres cívics, fundacions, consolats, empreses...on mostro i comento fragments escollits de determinades òperes. 
Tinc la sort d’haver convertit la meva passió en una professió molt estimada.
A la meva web. www.pasion porlaopera.com hi trobareu informació més detallada



dimarts, 15 d’octubre del 2019

Músiques llatines no llatines Degustacions musicals amb idees radicals


Músiques llatines no llatines
Degustacions musicals amb idees radicals... a la Biblioteca Vapor Vell
A càrrec de Pedro Strukelj




A aquestes sessions ens aproparem d’una manera crítica i suggerent a una sèrie de músiques d’Amèrica Llatina poc difoses, músiques tradicionals, popular e impopulars, músiques de tradició i de creació. Tractarem de lligar ponts per sentir aquestes músiques com una cosa sensiblement propera, entendre el seu context i valorar la seva bellesa.


En cuatro sesiones viajaremos por carreteras secundarias sin detenernos en paradores nacionales ni parques temáticos. Las rutas trazadas van desde las músicas antiguas del siglo XVII hasta las creaciones contemporáneas pasando por las mil caras de las músicas tradicionales del territorio americano y con algunos accidentales saltos a la península ibérica.



Contenidos


Introducción 
¿La música o las otras músicas?
¿Músicas del mundo o músicas del tercer mundo?
¿Nacionalsocialismo o Colonialcapitalismo musical?
 ¿Hay vida más allá de Jorge Drexler, Lila Downs y Chavela Vargas?
¿Socialista buenas club o lo que el algoritmo se llevó?
Escuchas de proximidad frente al Monsanto musical




24 d’octubre, 19 h. DESIERTO Y MAR CARIBE
México y Cuba


Folias y canarios
Mar Barroco dúo / Savall
Voces del cedro
Monoblanco
Chuchumbé
Son de Madera
Chéjere
Astillero
Tlacuatzin
Tambuco
Guillermo Velázquez y los Leones de la Sierra del Xichú
Cardencheros de Sapioriz
Sones de Tixtla
Yolotecuani


28 de novembre. LA GRAN COLOMBIA
Venezuela y Colombia

Alzheimer
Víctor Morles
C4 trío
Tuyero Ilustrado
Gurrufío
Otilio Galínez
Contrapunto
Yva Las Vegas
Arpegiatta
Luis Julio Toro
Ensamble Quintillo
Acidito
Cecilia Todd
Lucía Pulido
Alacanto
Trío palos y cuerdas
Aléxis Cárdenas
ChivasQuartet
Nicolás Ospina


19 de desembre. RÍO SUR
Brasil, Argentina, Paraguay y Uruguay


Vitor Ramil
André Mehmari
Expresso 25
Gabriel Grossi
André Márques
Hermeto Pascoal
Iván Lins
Rubén Rada
Hugo Fattoruso
Rodrigo Pahlen
Fernando Cabrera
Leo Maslíah
Aca Seca
Edgardo Cardozo
Gadi La Malfa
Negro Aguirre
Mono Fontana
Che Valle Dúo
Ernesto Snajer
Juan Pablo Navarro
SurDelSur Ensamble
Cribas
Florencia Ruiz


30 de gener. NUBES DE ALTURA
Ecuador, Perú, Paraguay y Chile

Pasillos, Guitarra ayacuchana 
Nadie olvide que Lima es costa
Territorio Payopony
Willian Farinango
Benítez y Valencia
Simón González
Los Celesinos
Chinganera
Eli Morris
Nave y Pasajero
Juanjo Corbalán
Extremo sur
Coco Vega
Rolando Carrasco Segovia y Rosa León Guzmán
Manuelcha Prado


Apolo. 75 anys sense parar de ballar


“Apolo. 75 anys sense parar de ballar”

 Dimecres, 30 d'octubre, a les 19 h. A la Biblioteca Vapor Vell.

Sota la pista de ball on se segueixen els millors ritmes, la Sala Apolo amaga un secret meravellós fins ara a l’abast de molt pocs: les traces d’un passat gloriós que complaurà vells nostàlgics i sorprendrà el públic d’avui.


Eva Espinet, autora del llibre “Apolo. 75 anys sense parar de ballar” i Marc Crehuet, director del falso documental “Apolo. La juventud baila”, ens conviden a fer un recorregut emocional, apassionant i màgic per descobrir aquest fantàstic passat de disbauxa, ball i molta música a la Sala Apolo de Barcelona.



La xerrada culminarà amb la projecció d’“Apolo. La juventud baila”, un homenatge gamberro a la sala que millor ha marcat la temperatura de tota una generació i un retrat de tots aquells que s'han fet més grans entre les seves parets ballant al Nitsa dels 90 o acudint als concerts dels popes indies després.

Amb Miki Esparbé, Betsy Turner o Francesc Ferrer.


_____________________________________________________________________

19-20 h
PROJECCIÓ VIDEO PROMO SALA APOLO 75 ANYS (2 min.)
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
XERRADA

20-20.50 h
PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL: “Apolo. La juventud baila” (49 min.)

A la Biblioteca Vapor Vell







dijous, 10 d’octubre del 2019

El playlist de la 22ena Fira de la Mediterrània

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en elements com la transmissió del patrimoni, el creuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura) i les músiques del món i folk (músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies).


Torna la 22a Fira Mediterrània de Manresa del 10 al 13 d’octubre, 110 companyies i grups faran 158 funcions, concerts de música folk, cultura popular, etc.
Joves i gènere són els eixos del festival d’enguany. Trobem noms consagrats com Sol Picó, l’actriu Clara Segura, grups amb una certa trajectòria com Obeses i noves veus com Marala.
Des de la biblioteca de Poblenou hem fet una playlist representativa del que podrem escoltar, un petit tast.
Gaudiu de tot plegat!

diumenge, 6 d’octubre del 2019

13ena temporada del Music Spy Club! Ignacio Julià... NOVA DATA!

El MUSIC SPY CLUB és una trobada singular amb músics, crítics i agitadors artístics. La seva fórmula és senzilla: l’espia punxa i comenta 10 peces publicades durant els últims 12 mesos. Un espai de descoberta ideal per a musicòmans sense manies que vulguin conèixer propostes artístiques recents. El proper 8 DE NOVEMBRE, a les 19 h. ens trobarem amb el nostre espia de capçalera: IGNACIO JULIÀ.  





IGNACIO JULIÀ (Ruta66) – 8 de novembre, 19 h.
Periodista apassionat del cine underground i de la música rock, el 1985 funda la ja històrica Ruta 66. Ha publicat una desena de llibres, incloent-hi les biografies autoritzades de Velvet Underground i Sonic Youth. És autor de l’antologia, "Pulp-Rock: Artículos y entrevistas, 1982-2004", i  l'emocionant  "Estragos de una juventud sónica", sobre Sonic Youth i l’evocació discogràfica “Catálogo irracional” al voltant de Lou Reed.










Properes dates...


AÏDA CAMPRUBÍ  – 22 de novembre, 19 h.
Periodista, activista... i entusiasta. Baixista a Las Grietas y Sictor Valdaña & The Check This Outs, escriu per Rockdelux, programa La (3) de Sala Apolo i presenta el programa Feeel de betevé. És locutora de Radio Primavera Sound i runner al Festival Primera Persona. Ha treballat per les discográficas Sones, BCore, La Castanya y HangTheDj! Records, però també ha estat llibretera a Blackie Books, cambrera de l’Heliogàbal i editora de Gent Normal. Entusiasta i hiperactiva!

LIDIA PUJOL – 13 de desembre, 19 h.
Amb una trajectòria professional fonamentada en la música tradicional jiddisch, medieval i popular, Lídia Pujol es va donar a conèixer formant duet amb la cantant Sílvia Comes, però pocs anys després va continuar en solitari un camí que ha donat com a resultat una experiència poètica i musical singular, Iter Luminis... i Pannikar, una experiència artística creada per resaltar la saviesa i l’espiritualitat d’aquest pensador inclassificable.