dimecres, 15 de maig del 2013

Bandcamp # 2: Tigre Discs (Girona/London)

Estem de sort. Gràcies a Tigre Discs, ara a més de les cintes dels Chichos i els Chunguitos, també podrem tenir cassets de música indie. Tigre Disc és un segell discogràfic que va nèixer a Girona el gener del 2013 i que edita les seves referències en cintes de casset. Els seus impulsors són Eduard Bujalance dels grups Aliment i Univers, Xavi Carreras també membre del segell Saltamarges i Marc Fuyà que viu a Londres.



Aquests tres amics van fundar Tigre Discs amb la intenció de publicar coses pròpies o properes, que els agradessin, de manera econòmica. I les cintes són barates. Altres segells d'aquí que editen en casset són Burka for Everybody i Knockturne Records. Mentre que a fora, el segell californià Burger Records és un veterà en el món dels cassets. Un altre segell nordamericà que ha sabut convertir les cintes en un objecte especial, és Constellation Tatsu.



De moment, Tigre Discs ha editat la seva primera referència, una cinta artesanal de Yorchhhh titulada "u u u".  D'aquest casset se'n ha fet una tirada limitada de 80 còpies de color groc numerades a mà. El so brut tan característic de les cintes, encaixa a la perfecció amb la música de Yorchhh,  punk-pop cru i lo-fi, de melodies enganxoses.





Les següents cintes que editarà Tigre Discs, són les del grup OK Socks, un quartet amb membres d'Aliment, Univers, Mujeres, Destroyed Room i Zephyr Lake. Ok Socks factura un punk-pop xicleter de riffs potents. Haurem de recuperar un boombox o walkman per escoltar-les com es mereixen.




Bonus Tracks

Mix Tape. The art of cassette culture. Thurston Moore. Universe, 2004. 
ISBN:  978-0789311993.




El líder de Sonic Youth ha reunit en aquest llibre més de 80 recopilacions casolanes fetes en cinta per músics, artistes i periodistes. I a més ens explica les històries que s'amaguen darrere de cadascuna d'elles.



Retromanía. La adicción de la cultura pop a su propio pasado. Simon Reynolds. Caja Negra Editora, 2012 ISBN: 978-987-1622-13-9 .



Segons el crític Simon Reynolds, mai abans una societat havia estat tan obssessionada com la nostra amb els artefactes culturals del seu passat immediat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada