dimecres, 27 de febrer del 2013

Les playlists de la Biblioteca de Banyoles al Spotify

Ara mateix, si es vol ser cool, en el món de les biblioteques cal mencionar la paraula prescripció. 

He buscat la paraula al diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans i diu:

PRESCRIPCIÓ: 1 Acció de prescriure; l’efecte. Les prescripcions del metge. Les prescripcions de la moral. 2 Ciències de la salut Conjunt d'instruccions que dóna un metge, oralment o per escrit, relacionades amb el tractament que ha de seguir un pacient.

PRESCRIURE: 1 v tr (ordenar, manar) ordenar; manar; preceptuar.

Aplicat al fascinant món de les biblioteques i la música, prescripció deu voler dir recomanar, de tota la vida. Ara, si s'ha de dir prescripció, es diu. A partir d'ara, de les playlists en podem dir receptes. I podem fer receptes segons els diferents diagnòstics que hàbilment farem dels nostres usuaris i usuàries (o haurem de dir pacients?).

El cas és que les llistes personalitzades, tant en llibres, com en música com en cinema, poden ser un bon recurs per apropar d'una manera, cada vegada més personalitzada, els serveis.  

En fi, tota aquesta reflexió per presentar les playlists al Spotify de la Biblioteca de Banyoles, llistes musicals que complementen, enriqueixen i ajuden a difondre la col·lecció física de la fonoteca.

Les playlists de novetats

Les novetats musicals adquirides durant l'any en curs van quedant registrades (en la mesura que l'Spotify ho permet) en la playlist corresponent. Es tracta d'agafar un parell de temes de cada CD adquirit i fer-ne difusió a través de la web i les xarxes socials. Si el/la usuari/ària se subscriu a la llista, rebrà cada mes noves cançons de mostra d'ampliació de la col·lecció.

La del 2012, tancada:



La del 2013, en curs:


Les playlists dels rànquings

A principis d'any, elaborem la llista dels més escoltats durant l'any anterior i també en fem una nova playlist. 

Els + escoltats #2012 

Nacional



Internacional




En uns temps en els quals la presentació física de la música a les biblioteques té tendència a fer-se cada vegada més petita, la possibilitat d'elaborar seleccions mitjançant els programes de streaming de la xarxa poden ser molt útils.

Un post inspirat per Bernat Dedéu, filòsof i comunicador ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada