divendres, 22 de març de 2013

La Biblioteca d'AMPLI #16 : 'Jinetes en la tormenta' per Diego A. Manrique


Diego A. Manrique El periodista musical és un còmplice natural  del bibliotecari musical i Diego A. Manrique és, en opinió de molts, un dels més importants periodistes musicals en llengua castellana. 

La seva feina ens ha ajudat a aprendre i apreciar el valor fonamental de la música popular de tots els temps i de tot arreu en una trajectòria llarga, variada, coherent, garantia de bon gust i despullada de vanitat. Un veritable mestre per a tots aquells (DJs, musictecaris, periodistes ...) que hem fet i fem de la transmissió musical el nostre ofici.

És per aquest motiu que a l'AMPLI celebrem especialment la publicació de Jinetes en la tormenta (Espasa, 2013) , una selecció dels seus articles pel diari El País. Un llibre que des d'aquí volem recomanar especialment per la seva sensibilitat i la seva passió. 
A Diego li agrada escriure bé, escollir les millors paraules per expressar els sentiments vitals que desperta la música quan és sincera. Llegir els seus articles o escoltar-lo a la ràdio és un plaer assegurat, les seves seleccions musicals, la seva humanitat i coneixement de causa el converteix en un amic de fiar, una guia i una companyia deliciosa. No cal compartir totes les opinions del crític, la subjectivitat en l'apreciació de l'art és també un element enriquidor.

  • Podcasts de les emissions de El Ambigú, el més llarg i llegendari dels seus programes radiofònics a RNE Radio 3 : http://ambigu.radiotres.org/


Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...